Den 23-26 maj arrangeras Springpride i Eskilstuna, för sjunde året i rad. Nytt för i år är att kommunen ska gå i den årliga Prideparaden.

Om ett par dagar är det återigen dags för Eskilstunas egna HBTQ-festival, Springpride. I år firar Springpride sju år och går av stapeln torsdag till söndag, 23-26 maj. Evenemanget koordineras av Eskilstuna Marknadsföring AB, på uppdrag av Eskilstuna kommun.

För första gången kommer medarbetare i Eskilstuna kommun, med kommundirektör Pär Eriksson i spetsen, att gå i lördagens parad under parollen Modiga, stolta, trygga, olika.

– Det är både roligt och viktigt att gå i paraden och visa vårt samlade stöd för alla människors lika värde och rättigheter, säger Pär Eriksson.

Under fredagen och lördagen 24-25 maj kommer representanter från kommunen att finnas på plats i festivalområdet, på Nybrogatan och J A Selanders gata. Med oss har vi även Landstinget Sörmland, Mälardalens högskola, Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna Marknadsföring. Tillsammans bjuder vi på mingel, fika och teater men också samtal om varför vi engagerar oss i Springpride. Från kommunen medverkar utvecklingsdirektör Tryggve Lundh.

– Eskilstuna kommuns medverkan i Springpride är en del av vårt arbete för mänskliga rättigheter och för att säkerställa att vi ger service och utför tjänster på lika villkor. För vår del innebär det att synliggöra och öka kunskap om HBT-frågor och visa hur kommunen arbetar för ett mer öppet och inkluderande Eskilstuna, säger Tryggve Lundh.

Programmet för Springpride, inklusive kommunens arrangemang, finns på www.springpride.se

För mer information, kontakta:
Pär Eriksson, kommundirektör, 070-167 21 45
Tryggve Lundh, utvecklingsdirektör, 070-340 24 07

Kontakt


Eva Norberg

kommunikationsdirektör

eva.norberg@eskilstuna.se

016-710 16 92

070-089 37 38