Monitor ERP System och Svenska Skidskytteförbundet presenterar nu ett långsiktigt samarbete som ska möjliggöra fortsatta svenska framgångar i skidskyttespåret ända fram till OS 2026.

Samarbetet med Monitor ERP System är det största och mest långsiktiga partnerskapet någonsin för Svenska Skidskytteförbundet och syftar till att stärka Svenskt Skidskyttes möjligheter att leda utvecklingen inom skidskyttevärlden både på elitnivå såväl som inom ungdomsverksamheten. Monitor ERP System blir genom samarbetet en ny huvudpartner till Skidskytteförbundet.

 -Det här samarbetet är banbrytande för Svenskt Skidskytte, menar Sofia Domeij, Skidskytteförbundets ordförande. Det känns fantastiskt roligt att ett svenskägt, världsledande företag som Monitor ERP System väljer att fokusera sin globala marknadsföring på oss. Det innebär att vi nu kan satsa mer långsiktigt än någonsin tidigare. Vi hälsar Monitor varmt välkomna till skidskyttefamiljen och vi ser fram emot en framgångsrik satsning tillsammans. Skidskyttet har en väldigt stark medial genomslagskraft i hela Europa och vi är övertygade om att detta samarbete kommer vara till stor nytta för oss båda.

Monitor ERP System är ett familjeägt bolag med huvudkontor i Hudiksvall. Där utvecklar man det affärssystem som tusentals tillverkande företag i Sverige och runt om i världen använder för att styra sin dagliga produktion och hålla koll på sin ekonomiska uppföljning.

Företaget har växt en hel del under de senaste åren och satsar på flera marknader internationellt. Dels i Norden men också i Asien och nere i Europa. Och Hudiksvallsföretaget har högt uppsatta mål för de kommande åren. 

 -För att nå de målen måste vi satsa och skapa aktiviteter, och vi måste ta hjälp. I det arbetet är det otroligt viktigt att vi hittar rätt partner som har samma vision som oss och delar våra värderingar. Och det vet vi att vi har hittat i Skidskytteförbundet, säger Morgan Persson, vd för Monitor ERP System.

Monitors ägare Jörgen Persson sammanfattar dessa värderingar i tre värdeord: ”Långsiktiga, engagerade och jordnära”.

 -Sedan långt tillbaka har vi jobbat efter de här tre värdeorden. De är viktiga för hela företaget och har format oss och tagit oss dit vi är i dag. Vi har en långsiktig plan för det här samarbetet med Skidskytteförbundet som garanterar ett starkt engagemang från båda sidor. Vi hoppas och tror att vårt bidrag till förbundets och landslagets verksamhet kan ge ett lyft som märks, inte bara för eliten utan för hela förbundet och alla aktiva. Vi vill att vår satsning ska nå hela bredden inom svenskt skidskytte.

Intresset för att börja med skidskytte är stort över hela Sverige. En av utmaningarna är att tillgodose föreningarnas behov av bland annat ungdomsvapen. Som ett startskott för det här samarbetet har Monitor ERP System därför valt att engagera Skidskyttesverige genom att överlämna ett stort antal luftgevär av typen FX Biathlon från FX Airguns till Skidskytteförbundet.

 -Vi hoppas på och ser fram emot ett långt och fint samarbete mellan Monitor ERP System och svenska Skidskytteförbundet, säger Morgan Persson.

I flera skidskytteregioner står ungdomarna i kö för att börja träna skidskytte och ett redan tidigare stort intresse fick en rejäl boost av skidstjärnan Stina Nilssons beslut att byta sport till skidskytte. Ett byte som tog skidvärlden med storm.

 -Jag har länge lockats av att skidskytte ser så himla kul ut, med den dubbla utmaningen där skyttet är så avgörande, säger Stina Nilsson. Nu är jag superglad över att ha tagit steget och jag är lite stolt över att jag inspirerar ungdomar att också söka den här glädjen. Att Monitor som ny stor partner då också tar ansvar för att hjälpa till där det behövs som mest tycker jag känns riktigt bra.

Inom ramen för samarbetet med Monitor ERP System kommer en omfattande satsning att ske även på elitsidan med fokus på både individen och apparaten runt omkring den aktive. 

 -Samarbetet med Monitor ERP System sticker verkligen ut i dessa coronatider, menar Rikard Grip, generalsekreterare på Skidskytteförbundet. Att vi nu, i en tid då idrotten generellt drabbas av stora nedskärningar, kan skapa förutsättningar för att kunna spetsa vår verksamhet ännu mer är smått otroligt. Jag är övertygad om att Monitor kommer att utmana och inspirera oss att försvara vår plats i världstoppen och det är guld värt för oss.

 

Fakta om Monitor ERP System

Antal anställda: drygt 300.

Antal kunder: cirka 4 500.

Antal dagliga användare av systemet: cirka 300 000.

Har kontor i: Sverige, Finland, Norge, Polen, Kina och Malaysia.

Återförsäljare i: Tyskland, Danmark, Estland, Lettland och Litauen.

Monitor G5 finns tillgängligt på 13 olika språk.

 

 

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda och popularisera skidskytte samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vi verkar för ett aktivt ungdomsarbete, kombination av idrott och utbildning, utveckling av anläggningar, internationellt samarbete samt information och marknadsföring av svenskt skidskytte. Detta gör vi utifrån våra värderingar gemenskap, ärlighet, jämställdhet, kvalitet, utveckling och affärsmässighet. Ambitionen är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251

Ella Alvin

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

ellaalvin@hotmail.com

+46738096128

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se