Har du fått en betalningsanmärkning påverkar den dina möjligheter på många sätt. MoreBanker redogör i denna artikel vad du behöver tänka på.

Några gånger uppstår situationer i livet då vi mer eller mindre kan bli tvingade att ansöka om ett lån, vare sig det gäller att låna 10.000 kr eller större summor. Det kan röra sig om att man behöver extra kapital för att renovera i hemmet, köpa bil eller att man blivit varslad från sitt arbete och behöva täcka vardagliga kostnader. Vissa personer har inga problem med att få lånet beviljat, men har man en betalningsanmärkning sedan tidigare kan det genast bli mer komplicerat. Det är dock inte omöjligt att beviljas ett lån med betalningsanmärkning. Varje ansökan behandlas individuellt och det kan vara ett flertal faktorer som har betydelse i slutändan.

MoreBanker är en jämförelsesajt som lanserades på svenska marknaden tidigare i år. Bolaget vill bidra till att skapa en bättre överblick över lånemarknaden som för många är en relativt svårnavigerad bransch. MoreBanker anser att privatpersoner behöver få mer kunskap och förståelse för hur lånemarknaden funkar.

”Eftersom det är fullt möjligt att låna med betalningsanmärkning är det också viktigt att vi som jämförelsetjänst av lån förklarar hur en betalningsanmärkning kommer att påverka ditt lån och din ränta", säger Mark Anderson, CEO på MoreBanker.

Privatpersoner ska vara medvetna om att de oftast inte kommer kunna låna ett lika högt belopp, som om ens kreditupplysning hade varit helt fri från betalningsanmärkningar. En annan aspekt att känna till är att om man väljer att låna med betalningsanmärkning så kommer lånet att ha en högre ränta än andra lån.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en notering hos ett kreditupplysningsföretag som visar att en person inte skött ett lån, trots upprepade påminnelser. Betalningsanmärkningen finns i registret och syns när en långivare gör en kreditupplysning.

 

Pressansvarig:

Mark Anderson

Mobil: 3017 7791

E-mail: ma@admill.dkKontakt


Frida Engström

frida.engstrom@prdirekt.se

0768669966

010 551 75 00