Hisskoncernen Motum skapar tillsammans Elscoop Group AS en plattform för service, montering och modernisering på den norska marknaden. Genom ett nybildat bolag kommer Motum därmed kunna erbjuda ett heltäckande tjänsteerbjudande även i Norge.

Motum har en rikstäckande verksamhet i Sverige bestående av regionalt marknadsledande hissföretag. Med den nya verksamheten i Norge kommer Motum kunna erbjuda ett heltäckande erbjudande även i Norge, där Motum kan dra nytta av en lång samlad erfarenhet från hissbranschen i Sverige. Det nybildade bolaget Motum AS kommer drivas av Kyrre Sagen, som har en gedigen erfarenhet av den norska hissbranschen.

Motum kommer även i framtiden erbjuda installation av nya hissar, modernisering av befintliga hissar samt service och reparationer med fokus på att finna flexibla hisslösningar, anpassade efter varje kunds behov.

– Det känns väldigt spännande att tillsammans med Elscoop Group AS och Kyrre Sagen kunna lansera Motums framgångsrika modell i Norge, säger Pontus Ärlerud, VD och koncernchef i Motum. Vi ser stora möjligheter att växa i Norge inom både service, nyinstallation och moderniseringar och kommer fortsätta arbeta med öppna system och komponenter.

– Att få arbeta med Motums väletablerade namn ser jag som väldigt intressant, säger Kyrre Sagen, VD för Motum AS. Motums modell och tidigare erfarenhet kommer att vara mycket väl lämpad för fortsatt tillväxt i Norge. Vår ambition är att fortsätta driva en proaktiv marknadsutveckling med kundanpassade serviceupplägg.

Motum AS kommer att ha sitt huvudkontor i Oslo men kommer att verka i hela Norge med öppna system och kundnära dialoger.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Pontus Ärlerud, VD och koncernchef Motum, 
pontus.arlerud@motum.se, +46 73 517 77 33


Taggar

Motum

MOTUM är Sverige största oberoende hisskoncern.
Vi är specialister på att installera, modernisera, serva och reparera hissar och portar. I koncernen ingår ITK, Hissgruppen, Nordisk Hiss, Vinga Hiss, Uppsala Lyftservice, Hisscentralen, RoslagensHiss, Östgöta Portservice, Hiss-Craft.


Kontakt


Charlotte Teglgaard

Marketing Communications Manager

charlotte.teglgaard@motum.se

+46 725 01 25 22