Idag presenter Miljöpartiet i Stockholms stad sin rapport "Ett Stockholm som håller ihop". Rapporten sammanfattar Miljöpartiets perspektiv på stadens utmaningar och potential samt våra viktigaste politiska förslag för att Stockholm ska gå från en delad stad till en stad som håller ihop. I rapporten presenteras över 50 konkreta förslag som Miljöpartiet vill genomföra för att skapa förändring.

Förslagen spänner över en rad olika områden såsom skola, stadsmiljö, lika rätt, kommunikation och kultur och idrott med flera. Ett viktigt område är arbetsmarknad där Miljöpartiet bland annat föreslår att:

·  Startcentraler för unga ska etableras i områden med hög ungdomsarbetslöshet

·  Staden ska införa ett kunskapslyft i syfte att ge fler unga gymnasiekompetens

·  Staden ska erbjuda SFI och jobbrådgivning särskilt riktad till föräldralediga

--  I ett grönt Stockholm har alla en väg in och en plats på arbetsmarknaden. Men idag är Stockholm en delad stad där livsmöjligheterna ser väldigt olika ut. Vi vill att alla människor i Stockholm ska ha lika möjligheter att skapa sig ett gott liv, säger Åsa Lindhagen (MP), gruppledare för Miljöpartiet i Stockholms Stad.

Mehmet Kaplan, gruppledare för Miljöpartiet i riksdagen och toppkandidat till Stockholms kommunfullmäktige menar att Alliansen inte har satsat på miljonprogramsområdena sedan maktskiftet 2006. Han talar om åtta förlorade år.

--  Jag har bott drygt 20 år i så kallade miljonprogramsområden och vet att det finns en stor outnyttjad potential här. Jag tror att det är viktigt för hela Stockholm att förortens framtid blir en valfråga 2014, säger Mehmet Kaplan.

­Nedan, under relaterat material hittar du hela rapporten.

Pressbilder på Mehmet hittar du här>>


MILJÖPARTIET DE GRÖNA I STOCKHOLMS STAD
Ragnar Östbergs Plan 1, 105 35 Stockholm
08-508 29 000 (växel)

www.mp.se/stockholm
www.twitter.com/MP_Sthlm_Region

PRESSEKRETERARE
Cecilia Engström
0761-22 96 22
cecilia.engstroem@stockholm.se

Kontakt


Mårten Roslund

Pressekreterare

marten.roslund@stockholm.se

0761-22 96 25

Elisabeth Ekstrand

Pressekreterare

elisabeth.ekstrand@stockholm.se

076-122 96 02