Museer och besöksmål inom Förvaltningen för kulturutveckling fortsätter att hålla stängt för besökare. Anledningen är regeringens förlängning av de nationella rekommendationerna för att stoppa smittspridningen av covid-19 samt ett fortsatt högt smittläge i Västra Götaland. Förvaltningens tidigare plan att öppna i april flyttas därför fram till maj.

Göteborgs naturhistoriska museum, Vänersborgs museum, Vitlycke museum och Slöjd & Byggnadsvård håller fortsatt tillfälligt stängt för allmänheten. De har varit tillfälligt stängda för fysiska besök sedan den 30 oktober 2020, och planen att öppna i april flyttas nu fram. Om smittläget tillåter planerar förvaltningen att öppna museer och besöksmål för besökare i maj.

Vid öppningen kommer verksamheterna att anpassas i enlighet med begränsningsförordningen och Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter för bland annat museer som trädde i kraft den 25 mars. 

Forsviks bruk har just nu stängt för säsongen. Lödöse museum har stängt för utställningsbyggnation.

Slöjd & Byggnadsvård finns tillgängliga för rådgivning per telefon och mail under den tillfälliga stängningen. Det finns också möjlighet att boka rådgivning via Teams. Mer information hittar du på slojdochbyggnadsvard.se.

Vid frågor om specifika verksamheter, kurser eller arrangemang vänd dig direkt till våra museers hemsidor. Den verksamhet som är eller går att göra i digital form kommer att genomföras.

Det finns också andra digitala möjligheter att ta del av museernas verksamhet genom Digiseum. Här finns digitala samlingar, utställningar, aktuella digitala sändningar och sociala mediesidor samlade på ett och samma ställe. Här hittar du Digiseum.

Kontakt
Pernilla Schedin, områdeschef för område 2, Förvaltningen för kulturutveckling
Telefon: 0700 - 20 76 62
E-post: pernilla.schedin@vgregion.se


Om Förvaltningen för kulturutveckling

I Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av museer och besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer på vgregion.se/kulturutveckling


Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45