Även i sommar kommer vi att få höra lovande artister från regionen i samband med Musik på Larmtorget. Talent Coach har valt ut nio starka akter som kommer att spela under åtta Larmtorgskvällar. En av dem kommer också att tilldelas ett stipendium, som bl.a. innebär en spelning på festivalen Vienna Waves i Wien.

Att regionala artister får möjlighet att möta Larmtorgspubliken har blivit en tradition. I flera år hölls musiktävlingen P4 Nästa i samband med Musik på Larmtorget. När tävlingen nu flyttar vidare passar Destination Kalmar på att göra en ny satsning. Ett samarbete har inletts med artistutvecklingsprogrammet Talent Coach, som har valt ut nio unga artister och band som de tror extra mycket på.

De nio akterna kommer att spela under åtta Larmtorgskvällar. I slutet av sommaren kommer Talent Coach dessutom att utse en stipendiat bland dem. Stipendiaten får en resa inklusive logi till Wien i Österrike. Där får de spela på den internationella musikfestivalen Vienna Waves, som äger rum den 26–28 september.

Artisterna som spelar på Larmtorget är:

2 juli: Elin Namnieks (Kvällens huvudakt är Shirley Clamp)
Elin Namnieks är konferencier under Musik på Larmtorget hela sommaren och under den första kvällen får vi även möta henne som artist. Hon började sin musikaliska resa som singer/songwriter redan i tidig ålder och 2015 blev hon inbjuden till Los Angeles för att spela in sin debut-EP. Efter hundratals spelningar och många timmar i studion har musiken utvecklats till mer elektronisk pop. Singlarna ”Got No Time” och ”Girl in the Car” har båda kommit med på New Music Friday-listor världen över och Elin blev även en av årets tio svenska ”Ines Talents” under 2018. Under 2019 väntar både ny musik och många spelningar, bl.a. på den svenska Showcasefestivalen Live at Heart, Westway Lab i Portugal, The Alternative Escape i England och Midem i Frankrike. 

4 juli: Calm Rites (Kvällens huvudakt är Noice)
Calm Rites är ett indierockband från Kalmar, som består av John Jönsson (sång och gitarr), Carl Einarsson (gitarr), Sebastian Åsgårdh (bas) och Stefan Eriksson (trummor). Sedan starten i mars 2018 har bandet hunnit släppa låtarna ”Right by the Shoreline” och ”Heartbreaks”. De har också gjort uppmärksammade spelningar på bl.a. Kalmar Stadsfest, Sandra Nöjespalats, festivalen Kalmar Garden Party och i KalmarSalen. Bandets sound kan beskrivas som en balansgång mellan melankoli och eufori genom en rafflande fusion av fängslande gitarriff, drömska konturer och stora melodiska refränger. Fler singlar och en EP är på gång under 2019.

16 juli: Miss Sister (Kvällens huvudakt är Peter & Bruno)
Miss Sister heter egentligen Ida Gratte och är en 22-årig artist, feminist och låtskrivare från Kalmar. Hon kämpar för kvinnornas rätt i samhället, vilket ofta syns i hennes låttexter. Hennes starka budskap har uppmärksammats av både Aftonbladet, Expressen tv och Veckorevyn. Mer än 1 miljon såg hennes låt ”Fucked up World”, som blev en viral succé när hon la upp den på sin Facebooksida 2016. Låten låg även tvåa på Spotifys virala lista när den släpptes i studioversion. 2017 vann hon länsfinalen av P4 Nästa med låten ”Tralala” och förra året släpptes låtarna ”Buhu” och ”Pizza Slice”. Senaste låten, ”Little Monster”, släpptes i början av maj.

18 juli: Ardiana Gimolli och Leo Hertzberg (Kvällens huvudakt är Lars Vegas Trio)
Ardiana Gimolli är 18 år och bor i Hultsfred. Som ettåring sjöng hon sig själv till sömns, som nioåring publicerades hennes första cover på Youtube och vid 12 års ålder fick hon sitt första piano och började skriva egna låtar. En av dessa låtar framförde hon som 14-åring på en tidigare Imagine-final i Kalmar. Musikstilen är soul och r’n’b och inspirationen hämtar Ardiana från filmer, serier, böcker och från verkliga livet. Drömmen är att kunna leva på musiken och få möjlighet att turnera och känna kontakten med publiken. 

Leo Hertzberg är bara 15 år gammal, men släpper sin första singel i juni 2019. Han har alltid älskat musik och började redan som femåring ta trumlektioner på Rytmus. Han var också tidigt med sin mamma, som är konstnär, på olika jobb, bl.a. vid uppbyggandet av Kulturhuset cyklopen i Högdalen. Där samlades både kända och okända unga punkband som fick pröva sina vingar och Leo var med i alla band på något sätt redan då. Han skriver sedan flera år tillbaka egen musik och text till sina låtar. Sedan två år tillbaka är han med i programmet Talent Coach och har deltagit i Imagines tävlingar för unga musiker.

23 juli: Broder Henrik Rapp (Kvällens huvudakt är Pontus & Amerikanerna)
"Är vi underhållna nu?" är titeln på Broder Henrik Rapps debutalbum, som släpptes förra hösten. Skivan har hyllats för sina träffsäkra beskrivningar av ett samhälle i en ung mans ögon och anses vara en av 2018 års bästa skivor på svenska. Singeln ”Svarta hem” slog sig direkt in på de stora Spotifylistorna och har spelats mycket på radio, precis som låtarna ”Gräsänklingsgrav”, ”Säg mig vad du ser” och ”Flaskpost”. Våren 2019 har Broder Henrik Rapp tagit ett jättekliv. Hans nästa skiva produceras av den kände gitarristen och producenten Ola Gustafsson (som bl.a. arbetat med Per Gessle, Lars Winnerbäck, Ulf Lundell m.fl.). Första singeln släpps den 24 maj.

25 juli: Erik Rengren (Kvällens huvudakt är Lisa Miskovsky)
Erik Rengren är en 18-årig singer-songwriter från Västervik. Med nakna känslor, inlindade i metaforiska texter, romantiserar han Västervik och Smålands skogar där han är uppvuxen. Detta blandat med gitarr- och pianospel som har sina rötter i den amerikanska folkgrenen. 2017 var året då han introducerade sin musik och ställde upp i Imagine Sweden (då Musik Direkt). Efter att ha gått vidare till regionsfinalen i Kalmar, som han sedan vann, fick han möjlighet att åka till Uddevalla och spela på Sveriges riksfinal. Därefter har han spelat i många av Sveriges städer.

1 augusti: BackBoons (Kvällens huvudakt är Rockabilly Faboulus)
BackBoons är ett rock'n'roll-band som härstammar från Falun. Från början var bandet ett rockabilly-band men med nya medlemmar och nytänkande utvecklades soundet till rock'n'roll med mer tryck, fetare gitarrer och en maxad volym. BackBoons startade 2009 och har sedan dess släppt två album och släpper ett helt nytt i juni 2019. Sedan starten har de turnerat mycket både i Sverige och i bl.a. Finland, Polen och Norge. 

6 augusti: Dimpker Brothers (Kvällens huvudakt är Sonja Aldén)
Bröderna Martin och Adam Dimpker från metropolen Hulta i Småland ansluter till en tradition som är nog så vanlig inom amerikansk musik. Två bröder som sjunger tillsammans och hittar en magisk syntes. Tänk Louvin Brothers eller Everly Brothers i nutid. För Dimpker Brothers mix av americana och pop är i högsta grad här och nu och har inget med nostalgi att göra.

Om Talent Coach
Artistutvecklingsprogrammet Talent Coach startade 2011 och finansieras av Länsmusiken, Region Kalmar län, Tillväxtverket och kommunerna Hultsfred, Kalmar, Mönsterås, Mörbylånga, Oskarshamn och Västervik. Målet är att ge unga musiker och artister rätt verktyg för att bygga upp en karriär och kunna leva på sin musik. För att få medverka i programmet måste artisten vara bosatt i Kalmar län.

För mer information, kontakta:
Thomas Karlsson, coach/låtskrivare Talent Coach, tel: 0735-26 83 32
Pär Israelsson, evenemangschef, Destination Kalmar, tel: 0480-45 34 08

Mer information om Talent Coach:
http://www.talentcoach.se/

Mer information om Musik på Larmtorget:
https://www.kalmar.com/sv/larmtorget

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!

Relaterade bilderKontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93