Välkommen till en pressträff om Eskilstuna kulturskola!

 

Tid: fredag 21 augusti 11.00
Plats: Eskilstuna teater, J A Selanders gata 5, Eskilstuna.

Dans, teater, bild och form samt smide är nya ämnen i Eskilstuna kulturskola. På denna träff får ni möjlighet att möta de nya medarbetarna:

  • Anna Häggbom, biträdande enhetschef och producent
  • Malin Johansson, bild och form
  • Tilde Andersson Cederholm, dans
  • Hanna Widinghoff, teater
  • Nina Hedenfeldt, järnsmide (som tyvärr inte kommer att delta denna dag)

Utöver ovan nämnda personer deltar:

  • Marie Svensson (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden
  • Mats Widelund, områdeschef Kultur, kultur- och fritidsförvaltningen
  • Mikael Källarsson, kulturskolechef, Eskilstuna kulturskola

Fortfarande finns ett stort utbud av olika musikkurser, allt ifrån arabisk sång, blås- och stränginstrument, slagverk och mycket mer. Kulturskolan är öppen för barn och ungdomar 6–19 år som är folkbokförda i Eskilstuna kommun. 

26–29 augusti är det öppet hus på olika platser och 29 augusti släpps höstens kurser för platsbokning.

Välkomna!

För mer information om pressträffen, kontakta:

Anette Pallhed, kommunikationschef, kultur- och fritidsförvaltningen
016-710 83 64, anette.pallhed@eskilstuna.se

 


 

Öppet hus

Bild och form
Onsdag 26 augusti 17.00–19.00, Eskilstuna konstmuseum

Här får barn och ungdomar jobba med skapande och lära sig olika tekniker inom bild och form. Allt från att teckna och måla till att forma i olika material. Det erbjuds möjligheter att delta på vernissage och ställa ut det som skapats.

Teater
Torsdag 27 augusti 17.00–19.00, Eskilstuna Teater

Här får barn och ungdomar lära sig att improvisera och göra olika dramaövningar med hjälp av kroppsspråk och röst. De kommer att jobba med roller, manus, kostymer, ljus och ljud. Längre fram i kursen sätter de upp en pjäs.

Dans
Fredag 28 augusti 17.00–19.00, Stålforsskolan

Här får barn och ungdomar lära sig olika dansstilar, improvisation och koreografi. De utvecklar sin rörelseförmåga och förmåga att uttrycka sig med hjälp sin kropp. Dans för yngre barn syftar till att barnet ska utveckla sin kreativitet genom att dansa tillsammans med andra samtidig som barnet utvecklar sin motorik, balans, rörelse och rytmkänsla till varierande musik under lekfulla former.

Musik
Lördag 29 augusti 11.00–14.00, Stålforsskolan

Inom musik finns det många ämneskurser; arabisk sång, bleckblåsinstrument, gitarr och andra stränginstrument, körsång, låtskriveri, musikskapande, piano och dragspel, slagverk, stråkinstrument, sång och träblåsinstrument. Förutom enskilda lektioner finns också olika ensembler och orkestrar.

Järnsmide
Lördag 29 augusti 11.00–14.00, Smedja Sothönan, Rademachersmedjorna

Här får barn och ungdomar lära sig att forma järn med hjälp av eld, hammare och städ. De får lära sig olika tekniker och tillverka föremål såsom krokar, spik, smycken, ljusstakar.

Boka kurs

Alla ledíga kurser släpps lördag 29 augusti 12.00. Man bokar själv sin plats i kurs- och elevsystemet StudyAlong, eskilstuna.se/kulturskolan. Där finns också information om de olika ämnena och kurserna.
Kontakt