- Coronaviruset kommer att påverka företagen i vår kommun och vi behöver samverka för att möta de utmaningar de står inför, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Dalin.

Näringslivskontoret har samordnat viktig information som rör företagen utifrån det rådande läget. Bland annat har man gjort en enkät som man uppmanar företagen att svara på varje vecka.

- Det blir en källa till information för oss för att förstå deras situation och utmaningar, säger Christian Söderberg, näringslivschef, Timrå kommun.

Företagsakuten

Näringslivskontoret har inrättat en företagsakut som vänder sig till de mest utsatta företagen.  Företagen som kan vända sig till Företagsakuten  ska max ha  20 anställda med säte och verksamhet i Timrå.

- Vi  erbjuder fem timmars kostnadsfri rådgivning med affärsjurister, revisorer och andra rådgivare för att hjälpa företag som behöver, säger Christian Söderberg.

Dessutom har man byggt en Facebooksgrupp som företagen kan bli medlem i för att diskutera utmaningar eller möjligheter såsom behov och önskemål.

- Det är viktigt att vi håller en god ton och fokuserar på vår vardag, vår verklighet och sådant vi kan påverka för att stärka Timråandan, avslutar Christian Söderberg.

Gå med i gruppen här: https://www.facebook.com/groups/544214596207531/?epa=SEARCH_BOX

Samlingssidan: http://www.timra.se/naringslivarbete/aktuellt/coronainformation.4.ee8ad991707365763bff6.html

Mer information:

Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande, tfn 073-270 95 39
Christian Söderberg, näringslivschef, tfn 060-16 34 01

 


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt