Det är nu klart att Timrå kommun och NCC startar bygget av simanläggningen i Timrå. Uppdraget är ett partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till 220 miljoner kronor.

–Det är oerhört glädjande att vi beslutat att bygga en ny simanläggning. Vår nuvarande simhall har en anrik historia och den har betytt mycket för kommunen, regionen och, för den delen, landet. Timrå hade den första 25-metersbassängen i länet och i den har det arrangerats många nationella simtävlingar, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Dalin och fortsätter:

–Vi bygger nu en anläggning där fokus är kommuninvånarnas och framtidens behov. Med förhöjd livskvalitet och goda möjligheter till sport, rekreation och lek. Placeringen blir i direkt närhet till nuvarande skolor och ishall.

Projektet genomförs i partnering, där NCC och Timrå har i första fasen arbetat tillsammans med systemhandlingar, riktpris och en detaljerad projektering för att den nya simanläggningens ska byggas kostnadseffektivt på bästa sätt.

– Genom vårt badhuskoncept har NCC delat med sig av tidigare erfarenheter via bygget av flertalet bad- och simanläggningar i Sverige. Detta gör att vi kan utveckla och bygga simhallen optimalt både gällande ekonomiska och tekniskt bästa lösningar, säger Petter Lundqvist, produktionschef, NCC Building Sverige.

I Timrås simanläggning byggs en bassäng med 8 stycken 25-metersbanor, och två multibassänger med höj- och sänkbar botten. Det kommer också byggas för familjebad, friskvård och träningsgym. I anslutning till badet byggs även en relaxavdelning och fik. Det nya badet skapar förutsättningar att ta emot 150 000 simanläggningsbesökare per år.

Byggstart är planerad under april 2020. Simanläggningen färdigbyggs under 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Petter Lundqvist, Produktionschef NCC Building, tfn 070 370 69 27

Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande, Timrå kommun tfn: 073-270 95 39

Staffan Abramsson, verksamhet- och fastighetsansvarig, Timrå kommun tfn: 072-5808969


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt