Fotograf/Källa: Carl Bengtsson

Det nordiska dramaproduktionsbolaget NEVIS har säkrat ett avtal med Sveriges stora musikskatt Gyllene Tider för att göra en långfilm och en serie baserad på bandets otroliga resa till framgång.

Det var i slutet av 70-talet som Per Gessle och Mats Persson formade Gyllene Tider med Micke Andersson, Anders Herrlin och Göran Fritzon. Efter att ha tagit Sverige med storm bröt de upp 1984. Per Gessle formade sedan Roxette med Marie Fredriksson och gjorde succé över världen.

Långfilmen om Gyllene Tider utvecklas i fullt samarbete med bandet och blir en varm feelgood-historia om vänskap och om att bli vuxen i rampljusets sken. Manuset skrivs av Pernilla Oljelund (Fröken Frimans Krig, Wallander, Vår Tid Är Nu) och inspelningsstarten blir 2022. Producenter på NEVIS är Anni Faurbye Fernandez, Moa Westeson och Cindy Hanson.

Filmen berättar historien om Per, en ambitiös outsider som hittar en gemenskap genom musiken med MP, Micke, Anders och Göran. Trots motgångar och jantelag jobbar bandet hårt och målmedvetet - och slår sedan igenom med sin powerpop, sina effektiva refränger och kärleksfulla texter om livet i en liten småstad.

Per Gessle säger:
"Vi var som vilka unga killar som helst i en småstad, med stora drömmar och musik som passion. Vi inspirerades av den tidens popmusik och vi blev vänner för livet i replokalen där vi mer eller mindre växte upp tillsammans. Alla år med Gyllene Tider har förändrat våra liv fundamentalt och det verkar som att publiken som vuxit upp med oss fortfarande är lika passionerade. Att få samarbeta och följa den här produktionen ska bli oerhört spännande."

Filmen om Gyllene Tider är en berättelse om att drömma stort och uppnå något ännu större. Med framgångarna följer glädje och lycka men också press, konflikter och tragiska händelser som utmanar bandet och tvingar dem att växa upp på oväntade sätt. I slutänden blir det vänskapen och musiken som leder fram. Gruppen inte bara överlever, utan blir större än någonsin.

Efter uppbrottet har Gyllene Tiders återföreningar och turnéer tagit dem till höjder som ingen, allra minst de själva, kunnat ana. När gruppen firade sitt 25-årsjubileum med sitt första nya album på 20 år, blev turnén 2004 den största i Skandinavien någonsin och den tredje största i Europa. I över 40 år har gruppen upprätthållit sin popularitet och älskats av generation efter generation, som blivit vuxna med deras låtar. 

Moa Westeson, producent på NEVIS säger:
“Vi har länge drömt om att få skapa ett drama av denna fina historia om legendariska Gyllene Tider och vi är så exalterade över att ge publiken en feel-good film som hyllar musik och vänskap och som återupplivar det glada 80-talet.”

 

För mer information kontakta:
Elcim Yilmaz, Superturken/JoLof
073 - 341 41 80 elcim@superturken.se

 

NEVIS är ett produktionsbolag med kontor i Köpenhamn, Stockholm och London. Det grundades 2020 av Anni Faurbye Fernandez, Cindy Hanson and Moa Westeson och är finansierat av Londonbaserade NEVISION.
nevisproductions.comKontakt


Elcim Yilmaz

Founder & CEO

elcim@superturken.se

+46 (0)733-41 41 80