Fotograf/Källa: Joakim Sandström Zermatt

Onsdagen den 4 mars inviger landshövding Berit Högman utställningen Nio kvinnor, nio berättelser, nio länder på Söråkers Folkets hus.

Vernissagen är dels en fotoutställning av fotografen Joakim Sandström Zermatt, dels ett boksläpp av journalisten Dag Jonzon som författat om dessa nio kvinnors liv.

Arrangemanget är en del av ”Matrona” som är ett integrationsprojekt för kvinnor i Timrå i samarbete med Timrå kommun, Länsstyrelsen Västernorrland, Söråkers Folkets Hus, ABF oh Bilda. Kvinnogruppen har samlats under en längre tid i syfte att skapa ett socialt nätverk, en mötesplats för att integrera kommunens kvinnor. Det är både svenskar och nyanlända som samlas för att sy, sticka, virka. lagar mat eller baka.

– Det känns otroligt fint att vi inför Internationella Kvinnodagen uppmärksammar dessa kvinnor, deras liv och berättelser. Dessutom medverkar vår landshövding som är länets första kvinnliga landshövding – vilket är en bra inramning för vernissagen, säger Dag Jonzon, författare och curator till boken och utställningen.

Program 4 mars 2020

Klockan 12.00 Boksläpp

Introduktion och bakgrund till Matrona-projektet, Timrå kommun. Journalist Dag Jonzon om en ny bok och utställning om världens kvinnor i Timrå.

Klockan 12.15  Lunch

Klockan 13.00-14.00  Samtal och reflekterande dialog 
Timrås kvinnor i världen 2020 till 2030. Landshövding Berit Högman, integrations-handledare Kadra Ismail, kvinnorna i utställningen och deltagande publik om utmaningar och möjligheter.

Klockan 14.00-15.00 Språka med varandra –mingla, bubbla och ta del av Nio kvinnor.

Välkommen!

Mer information:

Annelie Ringbro, Timrå kommun, Enhetschef Arbete och Integration, tfn 072-537 1772

Dag Jonzon, journalist och curator, tfn: 070-6984750


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt