Folktandvården Västra Götaland har en stabil ekonomi och 81 procent av medarbetarna rekommenderar arbetsgivaren. Den största utmaningen är att bemanna verksamheten i den utsträckning som behövs, trots det klarar Folktandvården sina uppdrag och har en mycket stor andel nöjda kunder.

Den 31 januari presenterade Folktandvården Västra Götaland sin årsredovisning i tandvårdstyrelsen. Folktandvårdens största utmaning är bristen på tandhygienister. Det utbildas för få, vilket innebär ökad konkurrens om medarbetarna både nationellt och inom Västra Götaland.
– Det innebär förstås att vi behöver ha extra stort fokus på bra tillgänglighet för våra kunder, säger tandvårdsstyrelsens ordförande Stig-Olov Tingbratt.

Utmaningarna till trots trivs de flesta av Folktandvårdens medarbetare på jobbet. Hösten 2017 gjordes en medarbetarenkät som visar att 81 procent rekommenderar Västra Götalandsregionen som arbetsgivare.
Även kunderna rekommenderar Folktandvården och i fjolårets kundundersökning uppger 93 procent att de är nöjda och gärna rekommenderar Folktandvården till andra.

För att möta befolkningens behov av tandvård etableras eller totalrenoveras varje år flera nya kliniker. 2017 öppnade helt nya kliniker i Hovås, Angered och Fristad.

För frågor kontakta:
Stig-Olov Tingbratt, ordförande, tel. 0709-35 84 55
Ann-Charlotte Sundelin, tandvårdsdirektör, tel. 0705-53 49 91

Om Folktandvården Västra Götaland

På Folktandvården Västra Götaland arbetar cirka 3 000 personer på 157 kliniker. Vi erbjuder både allmän- och specialisttandvård. Vi forskar för framtiden och utbildar studenter på vår sommarskola, handleder nyutexaminerade tandläkare och utbildar specialisttandläkare och tandsköterskor. Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen.

Välkommen att besöka Folktandvården Västra Götalands webbsida och pressrum. 

Följ Folktandvården Västra Götaland i sociala medier
Facebook
LinkedIn
Youtube 
 

Kontakt


Ebba Strömqvist

Presskontakt 1

ebba.stromqvist@vgregion.se

070-588 58 04

Kim Lindqwister

Presskontakt 2

kim.lindqwister@vgregion.se

0709-58 97 57