​12-18 oktober genomförs den årligt återkommande demokrativeckan i Södermöre kommundel.

Precis som för flera andra arrangörer har pandemin inneburit att kommundelsnämnden får ställa om, och istället för fysiska träffar så bjuder kommundelsnämnden in till två webbsända medborgardialoger där invånarna kan ställa sina frågor till politikerna via en chat.

- Det är väldigt tråkigt att det fysiska mötet uteblir i år men vi får se det positiva i att digitaliseringen ändå har möjliggjort att vi kan ställa om. Vi kanske till och med kan nå fler medborgare i Södermöre nu när vi finns tillgängliga i varje dator, telefon eller surfplatta,” säger Magnus Uhr (S) ordförande i Södermöre kommundelsnämnd.  

-  I år kommer vi även att testa en ugndomsdialog. Ungdomar är en så viktig målgrupp. Vi behöver veta vad som är viktigt för ungdomar idag, vad de behöver för att kunna leva sina liv med fritid, grundskola, gymnasier och arbetsmöjligheter. Vi vill ju såklart att ungdomarna vill återvända tillbaka hit efter att de fått utforska andra delar av landet och världen, säger Christopher Dywick (Kd), vice ordförande i Södermöre kommundelsnämnd.

Viktiga datum under veckan där media hälsas välkomna:

När: Tisdagen den 13 oktober kl. 18.00

Alla invånare i Södermöre kommundel bjuds in till en digital dialog. Medverkande från kommundelsnämnden är Magnus Uhr, ordförande, Christopher Dywick, vice ordförande och Anna Eskilsson, andre vice ordförande.

Politikerna kommer att samtala om utmaningar, framtid, den nya visionen ”Delaktighet, kreativitet, trygghet i möjligheternas landsbygd”, och såklart besvara frågor från medborgarna som kommer på chatten.

 

När: Tisdagen den 13 oktober, Klass 4 kl. 9.00-10.00. Klass 5 och 6 kl. 10.00-11.00
Var: Pårydsskolans gympasal

En barnpanel kommer att genomföras med Pårydsskolans mellanstadium i fysisk form. Medverkande från kommundelsnämnden är Magnus Uhr, ordförande, Christopher Dywick, vice ordförande och Anna Eskilsson, andre vice ordförande.

Alla barn som går i skola i Södermöre ska få vara med om en barnpanel under sin skolgång. Barnen har tillsammans med sina klasser förberett frågor som de vill ställa till politikerna.

 

När: Onsdagen den 14 oktober kl. 18.15

Alla ungdomar i Södermöre kommundel bjuds in till en digital medborgardialog. Medverkande från kommundelsnämnden är Magnus Uhr, ordförande, Christopher Dywick, vice ordförande och Anna Eskilsson, andre vice ordförande. Ungdomsdialogen kommer att visas på fritidsgården i Ljungbyholm.

 

Både tisdagens medborgardialog och onsdagens ungdomsdialog finns tillgängliga här: www.kalmar.se/demokrativeckan, klicka på anslutningslänken för respektive dialog.

 

För mer information kontakta:

Magnus Uhr, ordförande Södermöre kommundelsnämnd, 0480–45 29 10, magnus.uhr@kalmar.se

Hanna Ivarsson, kommundelsutvecklare Södermöre kommundelsförvaltning, 0480-45 29 00, hanna.ivarsson@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41