Inbjudan till nyinvigning av skulpturen Simhopparen Den 8 oktober kl. 14.00 Plats: Stagneliusskolan, Kalmar

Våren 2018 vandaliserades skulpturen genom att den vänstra armen sågats av. Nu har Simhopparen restaurerats och fått en ny arm. Restaureringen har utförts av Herman Bergmans Konstgjuteri i Stockholm. De har gjort ett omfattande renoveringsarbete allt från patinering, allvarliga skador och ersättning av skadade delar. Skulpturen är nu mörkt grön med inslag av brunt. Bergmans konstgjuteri har försökt behålla den gamla patineringen så lång möjligt.

Simhopparen är utförd av konstnären Carl Eldh, 1912, och är sedan 1934 placerad vid Stagneliusskolan. Verket kom på plats efter skolans invigning. Skulpturen gjöts i brons av Herman Bergmans Konstgjuteri 1915.

För mer information, kontakta: Katarina Johansson-Storm, konstansvarig, Kalmar kommun katarina.johansson-storm@kalmar.se

 

0480-45 06 27

 

 


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Bifogade filer

 Fakta Simhopparen


Ämnen

Konst

Platser

Kalmar

Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41