Nu gör vi en ny satsning på Göteborgs Naturhistoriska Museum och börjar med kvällsöppet! På premiärkvällen bjuder vi på en specialguidning bland dolda guldkorn i museets utställningar och aktiviteter för barn. Dessutom dukar Malmska valen Kafé och Kök upp med sconesbuffé och vi har fina erbjudanden i butiken. Varmt välkommen på torsdag 10 mars, kl. 17-20.

Under premiärkvällen kommer en av museets biologer, Kennet Lundin, att ge en specialvisning om några av museets doldisar, men som är väl så spännande som de ibland lite mer iögonfallande djuren. Vissa har en intressant historia eller har spelat en särskild roll i museets förflutna.

För de något yngre besökarna bjuder vi också på en upptäcktsfärd bland det myllrande livet bland löven nu när våren kommer. Med hjälp av våra stereoluppar kan vi kika närmare på de minsta djuren i förstorning.

Museiapp, sconesbuffé och vårerbjudande i butiken

Under hela kvällen dukar vi också upp med hembakt sconesbuffé med alla klassiska tillbehör och vi bjuder på kaffe eller té till fikat. I museibutiken har vi 20 % rabatt på utvalda varor.

Missa inte heller när djuren berättar i vår museiapp! Visste du att du kan ladda ner en mobilapp som berättar om museets utställningar? Lyssna på fåglar, hör hur däggdjuren låter eller låt några av djuren berätta sin alldeles egna historia. Filmer, fakta, berättelser och läten direkt i din smarta mobil. Under kvällen visar vi appen och berättar mer!

- Det känns jättekul att komma igång med en kvällssatsning på museet som riktar sig till både barn och vuxna. Under våren kommer vi erbjuda olika teman som har med djur och natur att göra på torsdagskvällarna. Samtidigt finns det också att en tanke att människor som jobbar på dagarna ska ha möjlighet att besöka museet i lugn och ro, säger Marie Johansson, programansvarig på Göteborgs Naturhistoriska Museum.

Tiderna som gäller för Kväll på museet är kl. 17-20. Varmt välkommen!

Kommande torsdagskvällar bjuder på bland annat följande:

Torsdag den 17 mars
Föredrag kl. 18.30  Hur ser djur? Våffelbuffé i kaféet + fina erbjudanden i butiken.

Torsdag den 24 mars
Ägguidning kl.17.00 och 18.00. Påskinspirerad kvällsbuffé i kaféet + fina erbjudanden i butiken.

Torsdag den 31 mars
Påskpysslet fortsätter på kvällen. Påskinspirerad kvällsbuffé i kaféet + fina erbjudanden i butiken.

För frågor och mer information:

Marie Johansson
Program- och konferensansvarig
Göteborgs Naturhistoriska Museum
Tfn: 010-441 44 01
Mobil: 0700-82 50 42
Webb: www.gnm.se


Bifogade filer

 gnm kvallpamuseet 1
Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23