Den nya lekparken. Fotograf/Källa: Edyta Krawus

I samband med att infrastrukturen byggts ut för nya villatomter i södra Ljungbyholm har vi även passat på att bygga en ny lekpark. Den har fått namnet Kornlyckans lekpark.

– Att bygga allt samtidigt ger flera fördelar. Vi har till exempel använt överskottsmassor från anläggningarbetet för att bygga upp en pulkabacke där det även går att cykla när det inte är snö, berättar projektledare Anders Berg.

Lekparken är en del i de satsningar på lekmiljöer som görs runt om i kommunen och som går ut på att rusta upp en del lekplatser, bygga nya större lekparker och ta bort en del mindre och gamla lekplatser.

– Det handlar om att skapa lekmiljöer som fungerar för många. Vi gör lekredskap för både stora och små barn och tillgänglighetsanpassar så att så många som möjligt kan vara med och leka. Dessutom finns det grillplats och belysning så att lekparken kan användas året runt och fungera som en mötesplats, berättar Edyta Krawus, landskapsarkitekt.

Kornlyckans lekpark har en lekdel för mindre barn, karusell som kan användas även med rullstol, en annorlunda gunga och mycket mer. Dessutom finns en blomsteräng och plats för spontanidrott.

– Vi har haft fokus på tillgänglighet och biologisk mångfald när vi byggde lekparken. Det har blivit en härlig miljö som jag hoppas att många ska ha glädje av säger Edyta.

När den nya lekparken nu är klar kommer två små lekplatser i de yttre delarna av Ljungbyholm att tas bort.
 

För mer information kontakta:
Anders Berg, projektledare, anders.berg@kalmar.se, 0480-45 04 49.
Edyta Krawus, landskapsarkitekt, edyta.krawus@kalmar.se, 0480- 45 03 20.


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41