I januari öppnar det nytänkande modemärket AVAVAV en butik kombinerat med showroom och PR-kontor i MOOD Stockholm. Det Florensbaserade konceptet AVAVAV utgår ifrån ett tydligt hållbarhetstänk. Genom att ta tillvara på italienska lyxvarumärkens överblivna tyger skapar man unika plagg med hög modegrad och kvalitet. 

AVAVAV grundades 2017 i syfte att göra modebranschen mer hållbar och anpassad efter kvinnors behov idag. Bakom AVAVAV står den svenska duon Adam och Linda Friberg.De har en gedigen erfarenhet inom mode och har bland annat varit med och grundat de stora svenska modemärkena Cheap Monday, Weekday och Monki.

Konceptet AVAVAV genomsyras av ett tydligt miljö- och hållbarhetstänk. Med en mix av den avskalade skandinaviska estetiken och det extravaganta, italienskt kvinnliga, skapar AVAVAV limiterade kollektioner av italienska lyxvarumärkens överblivna, redan producerade tyger. Man tar med andra ord tillvara på redan producerat material och skapar nytt mode. All produktion sker i och omkring Florens och varje plagg är unikt då det endast produceras i små kvantiteter, max ett tjugotal exemplar. Kollektionerna läggs ut till försäljning direkt och ofta utan långa orderprocesser och till en attraktiv prisnivå.

AVAVAV har tidigare haft en pop-up butik i Bibliotekstan och har nyligen öppnat en butik på hemmaplan i italienska Florens. I slutet av januari öppnar de sin andra butik i MOOD Stockholm.

- Vi kunde inte hitta en bättre plats för att kombinera showroom, butik och kontor på ett så centralt läge. MOOD är unikt på det sättet att det är en galleria med all service, en intressant mix av andra varumärken och ett centralt läge. Kvarteret har även en attraktiv blandning av restauranger, shopping och personer som arbetar i området som passar vårt varumärke perfekt, säger Emma Fällman PR, event & showroom Director AVAVAV.

Butiken som öppnar i slutet av januari kommer utöver att utgöra butik, även fungera som ett contentskapande showroom, PR-kontor och eventlokal. Butiken får en attraktiv placering nära det livfulla torget vid Boqueria och granne med andra starka skandinaviska märken som Rodebjer och Samsøe & Samsøe.

- AVAVAV bär på en spännande kombination av hållbarhetsfokus, stark design och en annorlunda men nytänkande syn på hur det går att använda butiken till mer än försäljning. Vi är verkligen glada att kunna välkomna dem till MOOD Stockholm och är övertygade om att de kommer att uppskattas av våra besökare och bidra till att skapa en spännande miljö, säger Annika Ljungberg, marknadsområdeschef för MOOD District på AMF Fastigheter.    

För mer information vänligen kontakta:
Tina Landelius, presskontakt, AMF Fastigheter
E-post: tina.landelius@amffastigheter.se
Tel: 08 – 696 33 87

Emma Fällman PR, event & showroom Director, AVAVAV Firenze
E-post: emma.fallman@avavav.com
Tel: 070 848 82 17

Om Mood Stockholm
Mood Stockholm är en urban mötesplats belägen i centrala Stockholm. Med en unik butiksmix på ett 50- tal butiker, flertalet populära restauranger och mötesrum har handelsplatsen utvecklats till en självklar mat-och shoppingdestination som satt hela området på kartan sedan öppning 2012. I den brokiga och levande miljön kan man njuta, shoppa, umgås och arbeta under en stor del av dygnets alla timmar. Mood Stockholm är helt enkelt en modern stad i staden. Läs mer om Mood på http://moodstockholm.se.  


Bifogade filer

 AVAVAV
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722-35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

08-600 69 30

073-836 34 50

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

08-600 69 17

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

08-600 68 27