I dag öppnar röstningen till SAMI:s årliga tävling Årets Klubb. Det är dags för alla klubbesökare att rösta fram den klubb som erbjudit den bästa klubbupplevelsen 2019 och som samtidigt spelat schysst musik och ser till att musiker och artister får betalt för sitt arbete.

 

Från och med i dag och fram till den 19 januari kan landets alla klubbesökare klicka sig in på www.schysstmusik.se för att rösta fram en av de SAMI-anslutna klubbarna som har stått för de bästa upplevelserna under året som gått. 

För att kunna nomineras till Årets Klubb 2019 måste klubbarna ha ett musikavtal med SAMI och betala upphovsrättslig ersättning till artister och musiker för den musik som spelas. Pengarna går till alla som har medverkat på inspelningen av de låtar som spelas på klubbarnas barer och dansgolv.

- Att dela ut priset Årets Klubb är SAMI:s sätt att uppmärksamma de klubbar som bidrar till att artister och musiker får betalt för sitt arbete, så att de kan fortsätta att skapa musik. Priset ska gå till den klubb som lyckats skapa den bästa upplevelsen för sina gäster och samtidigt bidrar till en hållbar musikbransch, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på SAMI.

 

Förra året var det Villa Strömpis i Örebro som kammade hem priset Årets Klubb av över 400 deltagande klubbar runt om i landet.

 

För mer information kontakta:
Ann Rosenberg, Chef Försäljning & Marknadskommunikation
08 453 34 14, ann.rosenberg@sami.seSAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) bevakar artisters och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell upphovsrättslagstiftning. Ersättning samlas in i samarbete med Ifpi och pengarna kommer från närmare 40 000 musikanvändare som betalar för att använda musik i sin verksamhet. SAMI har över 42 000 anslutna musiker och artister som medverkat på en inspelning, och som får ersättning när deras musik spelats offentligt.


Kontakt


Ninni Grufvman

Pressansvarig

ninni.grufvman@sami.se

08 453 34 52

0730 22 39 39