I september kommer skådespelerskan Nisti Stêrks bok Så länge Gud vill och rumpan håller! Boken är en mycket personlig betraktelse av livet ur Nistis synvinkel.

Vi får följa henne från de första åren i Kurdistan, flytten till Sverige och Tensta, krocken med ett helt annat Sverige i Mälarhöjden och hennes väg till arenan som etablerad artist. Med en oförtrutlig energi, stort mod och en uppfriskande nypa uppriktighet skildrar Nisti allt ifrån våndan av att vara 30+ och (fortfarande!) singel, till friheten i att vara 30+ och (fortfarande!) singel, stora teaterdrömmar, tröttsamheten i att alltid få spela kurd, att till slut äntligen få spela svensk (men upptäcka att det gör henne måttlöst deprimerad), att vara gravid för en dag, tvångstankar och en nervös stand-up-kurs... Nisti berättar om spännande möten med välkända personer som Lill-Babs, Lill Lindfors, Suzanne Osten, Eva Rydberg, Ulf Brunnberg och många fler. Genom sin bok uppmanar Nisti oss att leva våra liv med hela våra hjärtan och inte ge upp våra drömmar:

"Nej, du kan inte få jobb som skådespelerska, du måste gå scenskolan.
Nej, du kan inte jobba på Unga Klara, alla vill jobba där.
Nej, du kan inte säga upp dig från ett välbetalt jobb. Ge upp dina drömmar!"

Hade jag lyssnat på alla dessa "NEJ!" hade jag nu inte skrivit denna bok. Jag följde ljuset som farfar bad mig att göra. Istället för att bli bitter och gnällig vände jag på allt och såg fördelarna med alla uppgifter och möten jag fick, säger Nisti Stêrk 

Utkommer i september 2008
Så länge Gud vill och rumpan håller! utkommer på Cordia 12 september 2008.

Om Nisti Stêrk
Nisti Stêrk är född 1977 i Diyarbakir och kom till Sverige 1983. Idag är hon skådespelare och komiker. Hon har medverkat i en rad teaterföreställningar och har rest landet runt med sina egna shower Zeynos värld och För Sverige i tiden. Zeyno dök även upp på Allsång på Skansen sommaren 2006. Samma år vann Nisti stora radiopriset för radiorevyn Du gamla du fria samt belönades med Stallbrödernas Bosse Parnevik-stipendium. Hon har även varit värd för Sommar i P1. Nisti har tidigare medverkat i föreställningarna Elektras systrar, The Good Body, Kabaret Underordning och i filmen När mörkret faller. 2006 gav hon ut barnboken Ramazan - från Diyarbakir i Turkiet.

Skådespelare och komiker Tidigare krönikör i Stockholm City och i Göteborgs-Posten

Stora radiopriset 2006 Sommarpratare 2006

Stallbrödernas Bosse Parneviks-stipendiat 2006 Medverkade i Allsång på skansen 2006 Gav ut barnboken Ramazan - från Diyarbakir i Turkiet 2006 Årets stå-upp-rookie 2004 Fadimepriset 2004 Våren 2008 grundade Nisti Stêrk en insamlingsstiftelse, Mala Stêrk, vars syfte är att samla in pengar till behövande barn och ungdomar i Kurdistan. Stiftelsen arbetar med att starta ett dagcenter/barnhem i Nistis hemstad Diyarbakir i den turkiska delen av Kurdistan. En del av hennes inkomster går till denna stiftelse.

Läs mer på www.nististerk.se

Aktuellt
17 september Författarträff på Akademibokhandeln Skrapan, kl 17.30
26 september Boktåget till Bok & Bibliotek i Göteborg
27 september Internationella Torget på Bok & Bibliotek, kl 17.40-18.00
28 september Se Människan-scenen på Bok & Bibliotek, kl 11.00
28 september S:t Johannes kyrka i Göteborg, kl 18.00
13 oktober Kulturhuset Vingen, Torslanda, Göteborg, kl 19.00
13 november Landstinget Blekinge, Ronneby, kl 14.45


Ämnen

Religion, tro

Ledande utgivare av teologisk litteratur och livsfrågelitteratur


Kontakt


Sofie Kalodimos

Marknadsansvarig Bok

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig Bok, Gudstjänst & teologi, konfirmandmaterial

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28