Omslag Värd i Guds tjänst. Om människor, texter och föremål i kyrkans rum Fotograf/Källa: Anna Björnström

Rollen som kyrk- och gudstjänstvärd är viktig och mångfacetterad. Boken Värd i Guds tjänst. Om människor, texter och föremål i kyrkans rum handlar om hur du som kyrkvärd kan göra skillnad i mötet med gudstjänstbesökaren. Ulf Lindgren ger konkreta tips och råd som gör dig säkrare i din roll och får gudstjänstbesökaren att känna sig sedd.

̵̶ Genom att ge röst åt kyrkorummet och att vara en medmänniska som lyssnar kan du göra stor skillnad i mötet med gudstjänstbesökaren säger författaren Ulf Lindgren. Dessa två tankar genomsyrar hela boken. Boken gör nedslag i de viktiga uppgifterna kyrk- och gudstjänstvärden har i sin roll och är tänkt att både inspirera och utveckla.

Bokens fyra kapitel handlar om att:

  • möta gudstjänstbesökare
  • läsa bibeltext så att den berör
  • förstå kyrkorummets berättelser
  • möta människor i sorg

Fyra uppgifter där du kan få människor att känna sig trygga, gammal bibeltext att bli begriplig, stumma stenväggar att börja tala och sörjande människor att minnas.

Värd i Guds tjänst passar både den som är ny i sin roll och den som har verkat i kyrkorummet en längre tid. Förutom en presentation av kyrk- och gudstjänstvärdens uppgifter innehåller boken en fördjupning i kyrkohistoria och själavård vilket gör att den passar utmärkt även för fortbildning för den som haft sitt uppdrag en längre tid.

Ulf Lindgren är domkyrkokaplan i Storkyrkan i Stockholm.

Se även Ulf Lindgrens kyrkvärdsskola, korta avsnitt med tips och råd om vad du ska tänka på som kyrk- och gudstjänstvärd. 

 

Produktinformation

Titel: Värd i Guds tjänst. Om människor, texter och föremål i kyrkans rum

Författare: Ulf Lindgren

Förlag: Verbum AB

Formgivning: Anna Björnström

Foto: Magnus Aronson  

ISBN: 978-91-526-3847-7

Pris från: 149 kr/st

Utgivning: 25 februari 2021

Verbum skapar, distribuerar och marknadsför produkter och tjänster i tryckta och digitala kanaler mot den kyrkliga marknaden. Genom gediget kunnande om församlingarnas behov levererar vi relevant och värdeskapande innehåll. Vår målsättning är att hjälpa församlingarna att stärka sina verksamheter och nå sina mål.
Kontakt


Sofie Kalodimos

Projektledare Frälsarkransen

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28