Välkommen på soppa – det räcker till alla! Det här är den andra ”crowd-sourcing”-boken på Verbum – den första kom i april 2015 och heter Baka med årstiderna – klimatsmart och till många.

I Sopplunch – klimatsmart och till många finns recept från hela Sverige och från många andra håll till mellan två och 60 soppgäster, alla med klimatet i blickfånget

Sopplunch och kvällssoppa har blivit ett kännetecken för många församlingar – soppa gör det möjligt att hälsa alla välkomna, säger bokens redaktör Anna Braw. Och många vill bli bättre på att ta sitt ansvar för miljön. Så vi bad soppkokare om hjälp med bra recept – och vi fick många!

Boken är ett samarbete mellan Verbum, Strängnäs stift och Västerås stift. Sopporna är lagade i ett församlingshemskök i Arboga och ett prästgårdskök i Viby och fotograferade och uppätna på plats.

           – Det är för det mesta tryggt att arbeta med favoritrecept, och det var ju sådana vi fick, men ibland var vi tvungna att fråga bidragsgivarna en extra gång om vattenmängd och kryddning, säger Anna Braw. Som tur var hade jag lugna och glada och effektiva medhjälpare i köken, och en fotograf som klarar allt. Sopplunch – klimatsmart och för många är den andra ”crowd-sourcing”-boken på Verbum – den första kom i april 2015 och heter Baka med årstiderna – klimatsmart och till många.

        – Vi har lärt oss en hel del om miljö och mat under arbetet med böckerna, säger Anna Braw. Världsnaturfonden WWF har hjälpt oss att förklara märkningen så att alla fisksoppor kan bli havsvänligare, till exempel, och jag har tagit reda på hur det fungerar med kokosmjölk och saffran.

Bland recepten: Prästgårdens vackra linssoppa * Tvåspråkig nässelsoppa * Enkla frökex * Våga vara-gruppens rödbetssoppa * Östanbäcks pumpasoppa * Kerstins potatislimpor 

Redaktör: Anna Braw

Foto: Magnus Aronson m fl  

Form: Maria Mannberg

inbunden, 170x190 mm, 105 sidor

ISBN: 978-91-526-3456-1

Utgivning: 7 februari 2016, Verbum 

Pris: Från 99kr/st 

Verbum AB är Sveriges ledande utgivare av teologisk litteratur och Ledande utgivare av teologisk litteratur och livsfrågelitteratur. Verbum ger ut Kyrkans Tidning, Sändaren och Amos och är dotterbolag inom Berling Media AB.Ledande utgivare av teologisk litteratur och livsfrågelitteratur


Kontakt


Sofie Kalodimos

Projektledare Frälsarkransen

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28