Från och med den 1/1 2018 kommer en ny lag om e-cigaretter och påfyllningsbehållare. Timrå kommun har därför skapat en e-tjänst för att förenkla administrationen för företagen.

Lagen innebär bland annat att man som återförsäljare av e-cigaretter och/eller påfyllningsbehållare som innehåller nikotin men inte tobak, måste anmäla det till kommunen. Dessutom ska man bifoga ett egenkontrollprogram, lika som anmälan om tobak.

Om man bara säljer e-cigaretter som innehåller tobak går det under tobakslagen och då behöver man inte göra någon ytterligare anmälan.

E-tjänst för att underlätta rapportering

Timrå kommun har tagit fram en ny e-tjänst för den här anmälan, samt en blankett för att ge bra service till företagen som ska rapportera.

Det är jätteroligt att vi redan har fått in första rapporten via e-tjänsteportalen, säger miljöinspektör Marie Nordlander.

 

Läs lagen i sin helhet

Lag (2017:425) om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare hittar du här: https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-2017425-om-elektroniska-cigaretter-och_sfs-2017-425

Mer information och frågor, kontakta Marie Nordlander, miljöinspektör, Timrå kommun, tfn 060-163385  eller via e-post: marie.nordlander@timra.se


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt