Norra storlekparken i Lindsdal. Fotograf/Källa: Edyta Krawus, Kalmar kommun.

Nu står Lindsdals norra storlekpark äntligen klar.

Lekparken som rustats upp och byggts om ligger vid Vagnmakarvägen i Norra Lindsdal. Här hittar du nu bland annat klätterställningar, balansbana, cykelkarusell, gungor och rutschkana. Dessutom finns det grillplats och sittplatser med bord för den som vill ta med något att äta och umgås här. Intill lekplatsen finns även en större gräsplan att exempelvis spela fotboll på. Vid lekparken finns det belysning så att det går bra att leka här även under årets mörkare tid.

– Vi har under flera år sett över lekplatserna i kommunen. En del mindre och gamla lekplatser har tagits bort och vi har istället satsat på större lekparker som även fungerar som mötesplatser och passar många, berättar Edyta Krawus, landskapsarkitekt på Kalmar kommun.

Arbetet med lekplatser, aktivitetsparker och lekparker fortsätter och på tur står bland annat tre nya mötesplatser med varierande aktiviteter för alla i Rockneby som ska byggas under de närmaste åren. Tidigare har lek- och aktivitetsparker även byggts i bland annat Smedby, Påryd, Berga och Norrliden.


För mer information kontakta: Edyta Krawus, landskapsarkitekt, edyta.krawus@kalmar.se , 0480-45 03 20.


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41