Nu söker Destination Kalmar/Kalmar Slott ny restauratör med tillträde 1/2 2020. Destination Kalmar har som avsikt att sluta ett leverantörsavtal som innebär att restauratören och Kalmar Slott tillsammans lyfter slottet till ett intressant och spännande besöksmål.

Kalmar Slott har genom åren utvecklats till ett av Sveriges främsta besöksmål och fanns nyligen med när CNN listade världens 21 vackraste slott. Under våren skrevs det under en ny tioåring utvecklingsplan mellan Statens fastighetsverk och Kalmar kommun med högt ställda kvalitativa mål som tryggar en hållbar utveckling och framtid. Leverantörsavtalet går i linje med detta, för att genom samarbete höja slottet som helhet och ge besökaren ett ännu bättre helhetsintryck, där restaurangen är en viktig del.

"För ett besöksmål som slottet är ett café och restaurang hjärtat av verksamheten. En god kopp kaffe och mat som kittlar smaklökarna kan vara lika viktigt för besöket som att få se kung Eriks festmåltid uppdukad i Grå salen. Och vi ser fram emot att göra detta tillsammans med restauratören." säger Mimmi Mannheimer, slottschef.

Annonsen återfinns på på Opic.com

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!

Relaterade bilderKontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93