Linus Lindquist, koordinator och Kalle Blohm verksamhetsledare Kalmar Science Parks Incubator leder programmet. Fotograf/Källa: Camilla Dopson

Nu startar Kalmar Science Park ett nytt program för idébärare och entreprenörer i länet, som får möjlighet att vässa sina affärsidéer. Under tolv intensiva veckor testar de idéerna på kunder och får en känsla för vad som krävs för att lyckas.

Programmet kallas för Boost Chamber och är ett första kliv in i Kalmars start-up-miljö. Den första omgången startar redan den 11:e mars. Söka till programmet kan alla som bor i kommunerna Kalmar, Torsås, Emmaboda, Borgholm, Nybro, Mönsterås eller Mörbylånga.

Vikten av kundnära utveckling
Fokus ligger på att göra en ordentlig marknadsundersökning, där entreprenören tidigt ger sig ut och testar sin produkt eller tjänst på riktiga kunder, flera gånger, för att förbättra och utveckla den innan den är redo för marknaden.

– Man lär sig att misslyckas snabbt och att ompröva sin idé fort, säger Linus Lindquist, som är koordinator på Kalmar Science Park Incubator. Det är lätt att dra sig för att testa mot kunder. Samtidigt är det viktigt att inte utveckla sin produkt för långt innan man ger sig ut på marknaden. Det här sättet leder till mer relevanta produkter. Man får bort ”ännu en app i mängden”.

Ett roligt community
Kalle Blohm som är verksamhetsledare för Kalmar Science Parks Incubator tror att programmet inte bara skapar ett viktigt mindset hos entreprenören, utan även är ett effektivt och roligt sätt att jobba:

– Det är en enorm kraft och väldigt inspirerande att göra det här i grupp. Man kan nyttja varandras kreativitet och lära sig av varandras resor. Det skapas ett härligt community där det erbjuds stöttning, pepp, kunskap och såklart kompetens, säger Kalle Blohm.

Sekretess
För att alla ska känna sig trygga skriver deltagarna på ett sekretessavtal.

– Man ska kunna våga öppna upp med sin oslipade idé inför en vänlig grupp, i en vänlig atmossfär, säger Kalle Blohm.

För varje omgång välkomnas 10-15 idébärare och startups att delta. Programmet pågår under cirka tre månader och innehåller halvdagsaktiviteter och ett två dagar långt Boost Camp med övernattning.

Kontakt
Kalle Blohm, verksamhetsledare på Kalmar Science Park Incubator
Tel 070-394 60 94
karl-erik.blohm@kalmarsciencepark.se

Kalmar Science Park erbjuder en kreativ mötesplats för idéer och innovativa företag som vill växa med visionen att gå från lokala idéer till globala affärer.

Kalmar Science Park AB ingår i koncernen Kalmar Kommunbolag AB. Bolaget ägs av Kalmar Kommun till 93 procent, övriga delägare är Linnaeus University Holding AB med 5 procent samt CGI Sverige AB med 2 procent.Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41