Traditionsenligt så inviger vi nu i april årets pimpade busskurer. Det är en busskur i Brunnsta och en i Torshälla som pimpas av studenter som går informationsdesign på Mälardalens högskola.

De två förslag som slutligen valdes ut bland 11 förslag är båda humoristiska och drar ögonen till sig. Förslaget i Brunnsta visar varför bussen är den optimala bilen och förslaget i Torshälla försöker få gamla hundar att sitta.

  • De pimpade busskurerna brukar alltid bli väldigt uppskattade av de som rör sig i området. Humor är en bra metod för att väcka nya tankar om resvanor, säger Olov Åslund, projektsamordnare på trafikavdelningen.

Projektet sker i samverkan mellan Eskilstuna kommuns mobilitetsgrupp, Länstrafiken och Mälardalens högskola. Syftet är att väcka uppmärksamhet för bussen hos bilister samt att ge studenterna en närmare kontakt med yrkeslivet.

Plats: Utanför Länstrafiken kontor på Rademachergatan 16

Tid:
Tisdag14 april. Buss avgår kl. 10.00 och tar oss till busskurerna i Brunnsta och Torshälla. Vi är troligtvis tillbaka i centrum mellan 11.00 och 11.30

Medverkande: Studenterna som tagit fram förslagen, Länstrafiken, Veolia och Eskilstuna kommun

------------------------------------------------------------------------------------------------

Förytterligare information kontakta Eskilstuna kommun, projektsamordnare Olov Åslund, trafikavdelningen, 070-086 68 46, olov.aslund@eskilstuna.se

Kontakt