På tandvårdsstyrelsens möte den 25 april presenterades investeringsrapport för delåret. Folktandvården har under januari till mars öppnat tre kliniker i helt nybyggda lokaler, i Henån på Orust, i Kungshamn och i Torslanda i Göteborg.

Både på Orust och i Kungshamn har det varit en lång process och Folktandvården har jobbat många år för att hitta rätt läge och de bästa lösningarna. Tillgänglighet och närheten till annan samhällsservice är viktig och i Kungshamn är Folktandvården en del av nya Hälsans hus tillsammans med vårdcentral och apotek. Även på Orust är kliniken i samma fastighet som en vårdcentral och i Amhult ligger kliniken alldeles intill köpcentret.
– Det är en stor glädje att få flytta in i nya lokaler som är byggda och anpassade både efter våra kunders och medarbetares behov. Nu kan vi ta emot fler patienter i våra fina, rymliga kliniker. Det är en viktig del av vår satsning för jämlik tandhälsa i hela Västra Götaland, säger tandvårdsstyrelsens ordförande Stig-Olov Tingbratt.

För frågor kontakta:
Stig-Olov Tingbratt, ordförande tandvårdsstyrelsen, tel 0709-35 84 55
Ann-Charlotte Sundelin, tandvårdsdirektör, tel 0705-53 49 91

Om Folktandvården Västra Götaland

På Folktandvården Västra Götaland arbetar cirka 3 000 personer på 157 kliniker. Vi erbjuder både allmän- och specialisttandvård. Vi forskar för framtiden och utbildar studenter på vår sommarskola, handleder nyutexaminerade tandläkare och utbildar specialisttandläkare och tandsköterskor. Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen.

Välkommen att besöka Folktandvården Västra Götalands webbsida och pressrum. 

Följ Folktandvården Västra Götaland i sociala medier
Facebook
LinkedIn
Youtube 
 

Kontakt


Ebba Strömqvist

Presskontakt 1

ebba.stromqvist@vgregion.se

070-588 58 04

Kim Lindqwister

Presskontakt 2

kim.lindqwister@vgregion.se

0709-58 97 57