Nu på fredag startar inlämningen av bidrag till Guldägget 2012.

Samtidigt växer tävlingen med ytterligare en tävlingskategori – en fjortonde kategori. Den nya kategorin är mobilt. Dessutom byter två kategorier namn.

Nu på fredag klockan 12 öppnar Sveriges Kommunikationsbyråer, Komm, inlämningssajten för Guldägget. I 2012 års tävling kommer alltså byråerna att kunna skicka in bidrag till en ny tävlingskategori för mobila kampanjer.

- Den mobila utvecklingen har gått snabbt och är idag en mediekanal lika självklar som övriga tävlingskategorier vi har i Guldägget. Därför känns det aktuellt och som en naturlig tillväxt till Guldägget att ge det en egen kategori, säger Maja Siösteen, Guldäggsgeneral.

I Mobilkategorin kommer kampanjer som innefattar nedladdningsbara applikationer samt sajter som utvecklats för handhållna enheter såsom smartphones och läsplattor att belönas. Även sms- och mms baserade kampanjer ingår i kategorin.

Förutom en ny kategori har Komm också valt att ändra namn på två kategorier, kategori Interaktivt byter namn till Digitalt och Media till Alternativa Media.

- Vi har också valt att lyfta och tydliggöra underkategorierna till Design och Digitalt mycket mer och kommer från och med Guldägget 2012 dela ut minst ett Silverägg i respektive underkategori, säger Maja Siösteen.

Mobila kampanjer har tidigare skickats in i kategori Interaktivt, men får nu alltså en egen kategori. I och med det har Guldägget 14 kategorier: Alternativa Media, Design, Digitalt, Direkt, Event, Film, Integrerat, Mobilt, PR, Produktion, Radio, Tidningsannonsering, Titan, och Utomhus. 

Inlämningen startar den 9 december och deadline är den 23 januari. 

Kontaktinformation:
Maja Siösteen, Affärsområdeschef Event & Tävlingar, maja@komm.se, 070 215 10 32 

Om Guldägget
Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt. Den kreativa standarden ska höjas. Det ska inspirera och ge mod till en hel bransch. Kommunikationsskapare ska vilja anstränga sig ännu mer och näringslivet ska uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se

Om Sveriges Kommunikationsbyråer
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se
Kontakt


Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare