Kalmar kommun har inför årets Guldfest instiftat ett nytt pris, Pontempriset. Priset kommer att delas ut under Guldfesten 2021 till ett företag som under året har utmärkt sig inom mångfaldsarbetet.

Samhället står inför stora kompetensutmaningar där vi ser att mångfald kan berika ett företags kompetensförsörjningsutmaning. Både små som stora företag kan göra skillnad på olika sätt och bidra till ett inkluderande samhälle. Några företag har stora behov av kompetensförsörjning och hos andra företag ligger utmaningen mer i att finna personer inom bristyrken.

- Under 2020 vill Kalmar kommun utifrån de kompetensutmaningar och bristyrken som samhället står inför, skapa en arena, en bro där företagare kan få stöd och råd. Vi vill bidra till att företagare utmanar sig själva i att se hur mångfald skapar kundnytta och nya affärsmöjligheter, berättar Dzenita Abaza, kommunalråd (S).

 

 

För mer information kontakta:

 

Dzenita  Abaza, kommunalråd

Telefon: 0480-45 00 23

Mobil: 076-116 96 62

E-post: dzenita.abaza@kalmar.se

 

 

Hillevi Österbo, verksamhetschef

Arbete och välfärd

Tel. 0480 – 45 28 12

E-post: hillevi.osterbo@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Platser

Kalmar

Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41