Fotograf/Källa: Blixten & Co

Nu är de sista huvudartisterna klara för Kalmar Stadsfest 2019. De sista akterna som ansluter är Thomas Stenström, Baskery, Ragnarök och Norah, Yarah och Rosa.

Thomas Stenström spelar på Stortorget lördagen den 10 augusti. Han slog igenom stort 2014 med låten ”Slå mig hårt i ansiktet”, som idag har nått mer än 38 miljoner streams. Nu är han aktuell med helt nytt material. I början av maj släpptes ep:n ”Uddevalla Dreamer, del 1”, som bland annat innehåller singlarna ”Adios Amigos”, ”Himlen över city” och ”Bam bam”.

Baskery, som består av systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson, spelar på Larmtorget lördagen den 10 augusti. Trion har ett alldeles eget sound och musiken har bland annat beskrivits som ”banjopunk”, newfolk” och ”nordicana”. De har jämförts med allt från Fleetwood Mac och First Aid Kit till Led Zeppelin. Baskery kommer att bjuda på en energisk liveshow med vassa syskonstämmor.

Ragnarök spelar i Stadsparken lördagen den 10 augusti. Det kultförklarade Kalmarbandet bildades 1972 och har genom åren framträtt i en mängd olika konstellationer och gett ut flera skivor. Numera gör de ett fåtal spelningar per år, så vi kan räkna med stor uppslutning när de spelar på Stadsfesten.

Dansgruppen Norah, Yarah och Rosa kan du se på Stortorget fredagen den 9 augusti. Syskonen kommer från Nederländerna och är bara 12 och 14 år gamla. Ändå har de redan hunnit ta världen med storm. Förra året besökte de Ellen Degeneres talkshow i USA, vilket har lett till framträdanden runt om i hela världen.

Om Kalmar Stadsfest
Kalmar Stadsfest 2019 äger rum den 8–10 augusti. Under tre dagar bjuds besökare och Kalmarbor på konserter och roliga aktiviteter runt om i staden. Klara sedan tidigare är bland andra Molly Sandén, Wilmer X, Moneybrother, Janice, Bröderna Norberg, Hanna Järver, Albin Lee Meldau och Atomic Swing.

För mer information, se:
kalmarstadsfest.se

eller kontakta:
Johan Ericson, Kalmar Stadsfest, tel: 070-387 20 44

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93