Nästa år får Kalmar ett tillskott i sitt redan breda utbud av löputmaningar. Lördagen den 4 april 2020 är det premiär för Kalmar Backyard Ultra.

Backyard Ultra har sitt ursprung i USA och är en ultralöpningsform som växer i Sverige. Loppet är ett varvlopp, där varken sluttid eller totaldistans är bestämd vid start. Deltagarna springer en slinga som är 6 706 meter lång, på max 60 minuter. Varje hel timme går sedan en ny start, men bara de deltagare som klarade tidsgränsen vid det senaste varvet får fortsätta. Deltagarna springer så många varv de orkar, så distansen de springer är individuell. Loppet pågår tills det bara finns en löpare kvar.

Kalmar Backyard Ultra kommer att ha en naturskön bana på Stensö, strax söder om Kalmar Slott. Bansträckningen går bl.a. förbi Gustav Vasa-stenen, som står vid den plats där Gustav Vasa landsteg 1520 efter sin landsflykt. Nästa år är det 500 år sedan landstigningen, något som kommer att uppmärksammas i Kalmar under hela 2020 och säkerligen också kommer att märkas under loppet.

– Backyard Ultra är en tävlingsform där löpare med olika träningsbakgrund möter varandra under många timmar, vilket gör att det är en mycket social tävlingsform. Man ”luras” att springa en betydligt längre sträcka än vad man hade tänkt från början tack vare sina ”medtävlare”. Vi är mycket glada att erbjuda denna tävlingsform i Kalmarregionen säger Calle Nilsson tävlingsledare från arrangörsklubben Högby IF.

Kalmar Backyard Ultra blir det tolfte loppet på plattformen I Run Kalmar, som samlar Kalmars löputmaningar. Under året anordnas allt från barnlopp till hinderbanelopp.
– Vi har ett väldigt bra utbud av lopp i Kalmar, det finns utmaningar både för den som precis har börjat träna och för den som vill testa sina krafter lite extra. Nu får vi ytterligare en rejäl utmaning i lite annorlunda format. Det blir ett väldigt bra komplement, säger Mattias Pettersson, projektledare för evenemang på Destination Kalmar.

För mer information, se:
http://irunkalmar.com/

Kontaktpersoner:
Calle Nilsson, tävlingsledare från arrangörsklubben Högby IF,
Tel: 070-444 31 02

Mattias Pettersson, projektledare för evenemang på Destination Kalmar, 
Tel: 0480-45 34 05

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93