Från och med idag den 19 november har Kalmar kommun ett nytt tillstånd för ordningsvakter i centrala Kalmar.

”Våra ordningsvakter har en viktig och av Kalmarborna uppskattad roll i det trygghetsskapande arbetet” säger Dzenita Abaza, kommunalråd och politiskt ansvarig för trygghetsfrågorna i Kalmar kommun.

”Som ansvarig för trygghetsfrågorna känns det bra att kunna konstatera att våra ordningsvakter kommer att vara på plats redan i eftermiddag (19/11) säger hon vidare, och att området utökats till hela Kvarnholmen och angränsande områden som Sveaplan, Tullslätten, Vänskapens park och Sylvanderparken”.

"Alla kan vända sig till ordningsvakterna om man upplever sig otrygg, de finns på plats för att ge service till alla som rör sig i området, om man inte ser någon ordningsvakt, kan man kontakta Trygghets- och larmcentralen på tel 0480 459595 så får man hjälp av dem", säger Jens Jonsson, enhetschef för Trygghets- och larmcentralen i Kalmar kommun.

För ytterligare info;

Dzenita Abaza, kommunalråd och politiskt ansvarig för trygghetsfrågor 0480 450023

Jens Jonsson, enhetschef Trygghets- och larmcentralen 0480 453816


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 
Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41