Fotograf/Källa: Kalmar kommun

Norra vägen är länets mest trafikerade kollektivtrafikstråk. För att förbättra framkomligheten, förenkla angöringen till en hållplats och minska onödig köbildning införs nu ett busskörfält en kort sträcka i höjd med Norrgård.

Busskörfältet börjar vid korsningen Norra vägen - Erik Dahlbergs väg och sträcker sig söderut fram till och med hållplatsen. Arbetet innebär viss omskyltning och framför allt läggning av nya vägmarkeringar. Arbetet utförs någon gång inom den närmsta veckan beroende på vädret.

- För bilisterna innebär detta att man väljer mittenfilen vid färd på Norra vägen rakt genom korsningen från norr mot söder. I filen längst till höger gäller högersväng med undantag för bussarna som även fortsättningsvis får köra rakt fram in i det nya busskörfältet, säger Thomas Eidrup på samhällsbyggnadskontorets mobilitetsenhet.

 

För mer information kontakta:

Thomas Eidrup, cykelstrateg, samhällsbyggnadskontoret, 0480-45 04 66, thomas.eidrup@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 
Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41