Timrå fortsätter att utmärka sig när det gäller arbetslöshetssiffrorna och nu satsar Timrå kommun ytterligare för att erbjuda arbetslösa sysselsättning.

Vi har arbetat långsiktigt med att skapa lösningar för kommunens arbetslösa och vårt arbete har gett resultat. Vi har länets lägsta arbetslöshet och det har vi haft över tid, säger Lars Backlund, chef Arbetsmarknadsenheten.

Framgångssagan vilar i att man har tagit vara på de arbetsmarknadsåtgärder som staten erbjuder. Timrå är en av de bästa kommunerna i riket när det gäller att använda sig av extratjänster för att få ut de som befinner sig utanför arbetsmarknaden i sysselsättning.

Vi skulle ha 15 tjänster men idag har vi 63. Det har gjort att vi har belönats med 800 000 kronor från staten som vi nu satsar ytterligare på jobb i Timrå, säger Lars Backlund.

Jobb i Timrå

Jobb i Timrå är ett projekt och en del av Arbetsmarknadstorget på Terminalvägen 10. I Arbetsmarknadstorget ingår Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Lärande Arbete, Arbetsmarknadsenheten samt Individ- och familjeomsorgen.

 Jobb i Timrå ska fungera som ett nav och öppna upp arbetsmarknaden för att ta emot praktikanter och erbjuda olika åtgärdsanställningar.

Jobb i Timrå slår upp dörrarna för arbetssökande från och med 1 januari 2018, men personalen kommer redan den 1 december för att planera för verksamheten.

Den här satsningen gör att vi kan få ner arbetslösheten ytterligare och skapa en bättre livskvalitet för många i vår kommun, avslutar Lars Backlund.

Mer information: Lars Backlund, chef Arbetsmarknadsenheten, tfn 060-16 31 00Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt