Vatten- och miljönämnden beslutade strax innan jul att Kalmar kommun ska instifta ett klimatpris. Priset ska lyfta fram och belöna förebilder och goda exempel i det lokala klimatarbetet. Nu är det dags att nominera!

–      Vi vill lyfta fram och belöna förebilder och goda exempel. Dessutom hoppas vi att det här ska stimulera lite extra till att utveckla metoder och arbetssätt, säger Anna Thore (S), vatten- och miljönämndens ordförande.

Priset består av 15 000 kronor och kommer att delas ut i samband med nationaldagsfirandet 6 juni. Det är vatten- och miljönämnden som beslutar om vem eller vilka som får priset.

–      Det kan vara en enskild person, grupp, förening, forskare, organisation eller ett företag. Alla som gör en insats för klimatet i Kalmar kommun kan nomineras och alla är välkomna att nominera, avslutar Anna.

Sista nomineringsdag för årets klimatpris är 31 mars.

Läs mer om priset på: kalmar.se/klimatpris

För mer information kontakta: Anna Thore (S), ordförande vatten- och miljönämnden, 072-553 02 71
Sara Gripstrand, strateg för ekologisk hållbarhet, Kalmar kommun, 0480-45 00 89

 

 


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41