Ordförande Svenska Skidskytteförbundet Fotograf/Källa: Håkan Nordström

Sofia Domeij tar över ordförandeklubban för Svenska Skidskytteförbundet och axlar rollen som högste ledare för svenskt skidskytte.

Vid Svenska Skidskytteförbundets styrelsemöte den 28 oktober lämnade Olle Dahlin posten som ordförande och Sofia Domeij, som tidigare varit vice ordförande, klev nu upp på översta posten.

-Det känns mycket hedrande och det är med stor tillförsikt, jag kliver in som ordförande i SSSF. Det är ett väl fungerande förbund och ett stort förtroende som ska förvaltas för att fortsätta resan med att utveckla vår sport och vår organisation och det ser jag fram emot säger Sofia Domeij

Tidigare ordförande Olle Dahlin tillträdde under sommaren som president för den internationella skidskytteorganisationen IBU, därmed ska han inte sitta kvar som ordförande för Svenska Skidskytteförbundet.

– Jag har jobbat för svenskt och internationellt skidskytte i drygt 20 år. Nu kommer jag helt och hållet fokusera på internationella frågor och de utmaningar IBU har. Att lämna över till Sofia Domeij känns både tryggt och bra och jag önskar henne all lycka, säger Olle Dahlin.

Sofia Domeij har själv haft en aktiv karriär inom både längd- och skidskytte. Hon är utbildad civilingenjör i teknisk kemi och bor numera i Örnsköldsvik. Hon har varit vice ordförande i Svenska Skidskytteförbundets styrelse sedan 2017.

-Svenskt skidskytte har ett fantastiskt år i ryggen, vi har firat 30 år, gjort en av de absolut bästa säsongerna någonsin och fått en svensk president i det internationella skidskytteförbundet, säger Sofia Domeij.

Skidskytteförbundet går nu in i en ny spännande säsong där man står som arrangör för skidskytte-VM 2019. I och med värdskapet för det största skidskytteevenemanget i år hälsas hela världen välkommen till nationalarenan i Östersund där en stor skidskyttefest väntar! 

-I vårt framtida arbete ska vi fortsätta vara ett av världens bästa landslag samtidigt som barn, ungdoms och juniorverksamhet ska växa. Jag vill skapa möjlighet för fler att vara med och utöva vår sport. Vi ska även jobba vidare med och utveckla eventdelen och vi ska vara den självklara partnern för företag och organisationer som vill exponera sitt varumärke med en framgångsrik, populär och mer hållbar idrott, säger Sofia Domeij.

För ytterligare information

Sofia Domeij, tel. 070-316 40 40, mail sofia.domeij@skidskytte.se


Relaterade bilder
Förbundets ändamål är att bredda och popularisera skidskytteidrotten, samt att skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. I detta arbete är föreningarna den viktigaste kuggen, eftersom det är där verksamheten utvecklas och bedrivs.


Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Patrik Jemteborn

Ordförande organisationskommittén för Världscupen i Östersund

patrik.jemteborn@skidskytte.se

070-671 20 08

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251