Fotograf/Källa: Medeltidsveckan på Gotland

Framtiden för Medeltidsveckans marknad är säkrad genom nytt avtal som ska öka reseanledningar till Gotland även utanför Medeltidsveckan Hur gör vi Medeltidsveckans marknadsbesökare ännu nöjdare? Den frågan ställde sig Medeltidsveckan på Gotland redan 2011, och då fanns GoGotland där med svaret: Vi behöver hjälpas åt på Gotland för att lyckas! Nu har man valt att skriva ett nytt långsiktigt avtal där man dessutom utökar sitt samarbete för att erbjuda fler reseanledningar även andra säsonger..

Att samarbeta för att få fler att resa hit var även budskapet från Gotlands Besöksnäringsdag i oktober där båda organisationerna fanns representerade: 
- ett viktigt medskick från Besöksnäringsdagen är att inte bara samarbeta för att dela på risker, utan att äkta samarbete handlar om att hjälpas åt även i medvind. Och medvind har vi på Gotland nu! Så säger goGotlands VD Fredrik Broman.
- Vi är väldigt nöjda med goGotlands arbete och att vi tillsammans har lyckats utveckla medeltidsmarknaden i en väldigt positiv riktning. Dels har marknaden växt med fler marknadsutställare för varje år de senaste åren men framförallt har vi lyckats höja kvaliteten, vilket vi ofta får bekräftat från våra återkommande besökare. Vi vill fortsätta förbättra både marknaden men även övriga evenemang under året tillsammans med goGotland, fortsätter Björn Sundberg, verksamhetsledare för Medeltidsveckan på Gotland.

Konkurrerar med Lübeck
2014 påbörjades satsningen på Medeltida jul. - Vi vill utveckla evenemanget både för gotlänningar men även för att fortsätta locka ännu fler besökare till Gotland under en del av året då ön normalt sett har lite färre besökare, säger Björn Sundberg. Det nya avtalet innebär att goGotland bland annat kommer att sköta driften av marknaden under Medeltida Jul.
- Det här är ett fint exempel på hur goda samarbeten kan skapa bra evenemang och utveckling på och för ön. Vi har sneglat en del på julmarknaden i Lübeck i Tyskland, som är den kanske mest kända runt Östersjön med över 200 marknadsstånd. På sikt är målsättningen att skapa en minst lika attraktiv marknad under julen i Visby, en upplevelse och reseanledning för både svenska och utländska besökare varje år, avslutar Fredrik Broman.

 
För frågor och information:

Björn Sundberg
070-7581360
bjorn.sundberg@medeltidsveckan.se

Fredrik Broman
072-9749030
fredrik@gogotland.se

 

 Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62