Socialförvaltningen, Kalmar kommun och Kalmar Stadsmission har under våren 2020 gemensamt arbetat fram ett förslag om en öppen dagverksamhet/sysselsättning för personer i olika former av utsatthet i Kalmar.

Arbetet har skett i form av en arbetsgrupp samt en referensgrupp sammansatt med representanter från båda organisationerna. Ambitionen i arbetsgruppen har varit att skapa ett förslag om partnerskap enligt formen IOP – Idéburet offentligt partnerskap. IOP är en samverkansmodell mellan det offentliga och den idéburna sektorn och kan ses som en alternativ avtalsform mellan upphandling och föreningsbidrag, med stort fokus på samverkan och transparens parterna emellan.

Syftet är att skapa en strukturerad samverkan för att kunna bygga långsiktiga och hållbara lösningar kring sammanhang, social gemenskap och sysselsättning för de individer vi möter.

Pressen inbjuds att höra mer om den öppna verksamheten:
När: Tisdag 27 oktober, kl 14.00
Var: Kalmar Stadsmission, Södra Långgatan 36

För mer information kontakta:
Camilla Freedeke, verksamhetsområdeschef vuxen, socialförvaltningen, 0480-45 39 12
Susanne Lundström, direktor Kalmar stadsmission, 0480-22 441

 


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41