Fr.o.m. 1 januari 2021 har KSRR bildat ett nytt kommunalförbund tillsammans med Sävsjö, Vetlanda och Uppvidinge kommun under namnet Kretslopp Sydost.

KSRR har nu bytt namn och bildat ett helt nytt kommunalförbund för avfallshantering under namnet Kretslopp Sydost tillsammans med höglandskommunerna Vetlanda, Sävsjö och Uppvidinge. Vi är nu Sveriges näst största kommunalförbund och kommer att serva över 185 000 invånare i åtta kommuner med kvalitativ och miljöinriktad avfallshantering.

Därmed har KSRR som förbund upphört och istället blivit en del av det gemensamma förbundet Kretslopp Sydost. En helt ny logotyp för Kretslopp Sydost har tagits fram och kommer framåt att genomsyra all kommunikation från förbundet.

Det gemensamma förbundet ger många fördelar. Inte minst när det kommer till utökad service till våra invånare och kostnadseffektivitet, men också ur ett perspektiv där miljönytta står i ständig fokus. 

Att byta namn är inte bara kopplat till att våra tre tillkommande medlemskommuner inte ligger vid Kalmarsund och att vår gemensamma geografiska placering på kartbilden är Sydost. Vi är inte längre Renhållare i ordets bemärkelse. Vårt uppdrag är inte längre att samla in och ta emot avfall som läggs på en soptipp. Vårt uppdrag är att informera och utbilda om avfallsförebyggande åtgärder. Att få så mycket som möjligt av avfallet som ändå uppstår att hamna i ett slutet kretslopp för att återvinnas. Avfallshantering är en viktig framtidsfråga och det nya namnet berättar tydligare vad vi gör och vad vi står för. En anpassning till den tid vi lever idag.

För att officiellt inviga förbundets nya namn och välkomna våra nya kommuner vill vi bjuda in till en pressträff på Kalmar ÅVC.

Tid: Fredag 8 januari 2021 klockan 14.00
Plats: Kalmar ÅVC, Logistikvägen 11, 394 70 Kalmar

Varmt välkomna!
 

FAKTA Kretslopp Sydost

  • Medlemskommuner: Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Vetlanda, Sävsjö, Torsås och Uppvidinge
  • Direktion: 19 ledamöter med representanter från samtliga kommuner
  • Huvudsäte: Moskogen, Kalmar
  • Förbundsdirektör: Maria Schade


Platser

Kalmar

Kretslopp Sydost är ett kommunalförbund som ansvarar för att omhänderta hushållens avfall, informera om källsortering och verka för minskat avfall inom våra medlemskommuner Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Torsås, Sävsjö, Vetlanda och Uppvidinge. Inom förbundet bor det ca 185 000 invånare. Vid vår avfallsanläggning på Moskogen hanterar och behandlar vi alla typer av avfall. Hos Kretslopp Sydost arbetar ca 90 medarbetare och vårt uppdrag utförs i såväl egen regi som av upphandlade entreprenörer. Verksamheten är helt taxefinansierad och Kretslopp Sydost omsätter ca 205 Mkr årligen.


Kontakt


Madeleine Åkesson

Kommunikationsansvarig

madeleine.akesson@kretsloppsydost.se

072-466 57 31

Maria Schade

Förbundsdirektör

maria.schade@kretsloppsydost.se

076-787 28 77