Nu är försäljningen av Vivsta skola och simhallen i sitt slutskede. Efter en lång anbudsprocess har valet landat på Olert Fastigheter AB. – Det känns väldigt roligt att Olert Fastigheter AB är intresserad av att köpa kvarteret med Vivsta skola och simhallen, säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande.

Kommunfullmäktige har gett Kultur- och teknikförvaltningen i uppdrag att sälja Vivsta skola och förvaltningen har upphandlat en mäklartjänst för det uppdraget. Av 33 fastighetsbolag som hämtade ut anbudsunderlaget så var det tre bolag som konkret visade sitt intresse. I den processen har tjänstemän och politiker varit med för att få ta del av de utvecklingsidéer som varje anbudslämnare presenterade och jämfört dessa med kommunens detaljplan för att få till fler bostäder och centrumverksamhet med handel på platsen. 

– Det har inte varit någon lätt process att välja anbudsgivare, säger Ewa Lindstrand. Det fanns flera intressanta idéer från andra seriösa företagare som också var attraktiva, men det kändes som att Olert Fastigheter AB kunde leverera den bästa framtidsvisionen.

– Vi är jättenöjda med Olert Fastigheter AB som ny ägare till Vivsta skola, fortsätter Ewa Lindstrand.

Timrå kommun kommer att hyra simhallen av Olert Fastigheter AB under tre år tills den nya simhallen står klar.

Kommunfullmäktige beslutar i ärendet under sammanträdet i november.

Mer information:
Kommunstyrelsens ordförande ​Ewa Lindstrand, 070-551 85 58Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt