Elizabeth Grosz är professor i women’s and gender studies vid Rutgers University i New Jersey, USA. Den 14 maj besöker hon för första gången Sverige och Södertörns högskola. Hon talar om ”Sexual Difference as Sexual Selection: Irigarayan Reflections on Darwin”.

Filosofen Elisabeth Grosz är en av världens främsta feministiska teoretiker. Hon kommer ursprungligen från Australien men arbetar numera i USA som professor i women’s and gender studies vid Rutgers University.

Hon är bland annat känd för sina tolkningar av psykoanalytisk teori och franska filosofer som Jacques Derrida och Gilles Deleuze. Men kanske framförallt för arbetet kring så kallad skillnadsteori (sexual difference) och för sina bidrag till feministiska teorier om kroppslighet, ontologi och etik i relation till såväl vetenskap som konst och arkitektur.

Öppen föreläsning
Professor Elizabeth Grosz: Sexual Difference as Sexual Selection: Irigarayan Reflections on Darwin

När? Fredagen den 14 maj klockan 14.00 – 16.00
Var? Södertörns högskola, sal MB 505 i Moas båge, Flemingsberg

Den öppna föreläsningen är ett samarbete mellan genusvetenskapen och filosofiämnet på Södertörns högskola. Fri entré.

Kontakt
Ulrika Dahl, högskolelektor i genusvetenskap vid Södertörns högskola, 08-608 43 80 eller ulrika.dahl@sh.se 
Eleonor Björkman, informatör vid Södertörns högskola, 08-608 50 62 eller eleonor.bjorkman@sh.se

Läs mer om föreläsningen och genusvetenskapen vid Södertörns högskola Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.


Kontakt


Jenny Tirén Berg

Kommunikatör

jenny.tiren.berg@sh.se

072-236 05 43

Sophia Nilsson

Forskningskommunikatör

sophia.nilsson@sh.se

08-6084000

0722-101453

Emma Williams

Forskningskommunikatör

emma.williams@sh.se

0722088876