De nya verksamhetsledarna vill ta världen till öppna förskolan Måsen. Som en del i detta firas imorgon Dansens dag med musik, dans och afrikanska trummor.Dansens dag, eller den internationella dansdagen firas i Sverige den 29 april genom att man uppmärksammar dansen i alla möjliga sammanhang. På öppna förskolan Måsen spelar Kulturskolans Helené Ingvarsdotter liksom afrikanska slagverkaren Sadie Haidara. Då får barnen och föräldrarna uppleva musik och dans från Sverige och Afrika. Tider för Dansens dag den 29 april:

Dansens dag, eller den internationella dansdagen firas i Sverige den 29 april genom att man uppmärksammar dansen i alla möjliga sammanhang. På öppna förskolan Måsen spelar Kulturskolans Helené Ingvarsdotter liksom afrikanska slagverkaren Sadie Haidara. Då får barnen och föräldrarna uppleva musik och dans från Sverige och Afrika.

Tider för Dansens dag den 29 april:

10:00 Musik och dans med Helené Ingvarsdotter

13:30 Sadie Haidara inspirerar med afrikansk dans och trummor

Genom dans, måleri och kreativt skapande vill de nya verksamhetsledarna Ann-Helen och Astrid synliggöra och utveckla barnens kommunikation bortom språkets gränser.

- Vi vill inspirera till egna uttryck och samtal kring dem. Bland annat kommer vi ställa ut barnens målningar på huvudbiblioteket 4 -10 maj, säger Ann-Helen Franksson Rundqvist.

På förskolan finns även en världskarta där alla besökare kan sätta upp nålar på de platser man kommer ifrån.

- Någon kommer från Bredalycke, en annan från Puerto Rico. Utifrån kartan uppstår härliga samtal och gemenskap med både barn och föräldrar. Hela världen syns på Måsen, säger Astrid Benson-Paajanen.

Loris Malaguzzis grundtankar finns kvar. Den italienska förskoleläraren och barnpsykologen grundade den pedagogiska inriktningen Reggio Emilia vilken hyser stor respekt för barn och arbetar efter övertygelsen om att alla barn föds rika och intelligenta, med en stark inneboende drivkraft att utforska världen. Aktiviteterna på Måsen präglas av nya tankar och idéer från föräldrar, barn och andra besökare.

Pressbild: Afrikanska slagverkaren Sadie Haidara besöker Måsen på dansens dag.

Kontakt:

Astrid Benson-Paajanen astrid.benson-paajanen@kalmar.se

Ann-Helen Franksson Rundqvist ann-helen.franksson-rundqvist@kalmar.se

Telefon: 0480-453358. För mer information, se www.kalmar.se/masen

Harald Erici

Kalmar Kulturskola

Tel: 0480-450688

E-post: harald.erici@kalmar.seKalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41