Vid sitt sammanträde idag beslutade östra hälso- och sjukvårdsnämnden bland annat att upphandla mammografiscreening och klinisk radiologisk bröstdiagnostik i Skaraborg.

Upphandling av mammografi

Fyra av fem hälso- och sjukvårdsnämnder har beslutat att genomföra gemensamma upphandlingar för att ersätta befintliga avtal som löper ut.

Östra hälso- och sjukvårdsnämnden har beslutat att upphandla mammografiscreening, selektionsutredning och klinisk radiologisk bröstdiagnostik för att tillgodose behovet av tidig upptäck av eventuell bröstcancer genom mammografiscreening samt klinisk radiologisk bröstdiagnostik under och efter behandling av bröstcancer. Placeringen blir vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och Lidköping.

Hälsokontroller genom mammografiscreening kommer att erbjudas till kvinnor mellan 40–74 år främst genom mobila enheter, så kallade mammografibussar. Målet är att 85 procent av kvinnor mellan 40 och 74 år ska delta i mammografiscreeningen.

Upphandlingen innebär ingen förändring jämfört med idag varken för befolkningen eller hälso- och sjukvårdsverksamheter i Skaraborg.

 

Kontakt:

Gunilla Druve Jansson (C) ordförande 070-799 51 83, Dan Hovskär (KD) 1:e vice ordförande 070-739 09 05, Sebastian Ekeroth Clausson (S) 2:e vice ordförande 073-913 75 79, Ida Wernered, ansvarig tjänsteperson, 070-513 38 42

Östra hälso- och sjukvårdsnämnden är en av fem hälso- och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen. Nämnden företräder dig som bor i Essunga, Falköping, Grästorp, Gullspång, Götene, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Skara, Skövde, Tibro, Tidaholm,Töreboda och Vara.

Nämnden ansvarar för att göra behovsanalyser och prioriteringar. Kunskapen om vilka behov befolkningen har styr nämndens beställningar och avtal om primärvård, tandvård, sjukhusvård, folkhälsoinsatser och insatser för personer med funktionsnedsättning.

Ett viktigt uppdrag är att föra en dialog med dig som invånare för att öka förutsättningarna för demokratiskt inflytande.

http://www.vgregion.se/ostrahsn


Kontakt


Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99

Björn Johansson

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anna Liljenberg

Presschef

presstjansten@vgregion.se

Anders Sandahl

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Patrik Rosell

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se