Fotograf/Källa: Jessica Johansson

Den 14 september är På Egna Ben tillbaka och utmanar mellanstadieelever i Kalmar att gå, cykla eller åka kollektivt till skolan. På så sätt skapar vi mer aktiva, självständiga barn och bidrar till en säkrare trafikmiljö kring skolorna.

I höst återkommer Kalmar kommun med finansiering från Energimyndigheten med satsningen för att få fler barn och unga att ta sig till och från skolan på egna ben. Allt fler barn blir skjutsade och trafiksituationen vid många skolor är idag mycket besvärlig. Målet är att genom en bestående förändring av barn och ungas resvanor uppnå förbättrad trafiksäkerhet, hälsa samt en minskad klimatpåverkan.

Projektet riktar sig till elever som går i årskurs 4, 5 och 6 från och med höstterminen 2020. Genom att gå, cykla eller åka kollektivt till och från skolan i stället för att bli skjutsade kan eleverna i höstens utmaning samla poäng och tävla om fina priser.

-Undersökningar visar att 24% av mellanstadiebarnen i Kalmar som blir skjutsade bor mindre än 1 km från sin skola, detta är något som vi hoppas ändras och att barnen blir mer aktiva genom projektet, säger Lisa Dahlström, projektledare i Kalmar kommun.

Själva utmaningen kommer att pågå från 14 september till 16 oktober. Den slutgiltiga prisutdelningen sker den 21-23 oktober.

 

För mer information om projektet kontakta:
Lisa Dahlström, projektledare telefon: 0480-45 40 36, e-post: lisa.dahlstrom@kalmar.se

https://kalmar.se/utbildning-och-barnomsorg/pa-egna-ben.html


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41