På egna ben Fotograf/Källa: Kalmar kommun

Mellan den 14 september och 16 oktober pågick utmaningen På Egna ben där mellanstadieelever utmanades att gå, cykla eller åka kollektivt till skolan. 70 klasser i länet deltog i årets utmaning.

Kalmar, Västervik, Nybro och Mörbylånga kommuner med finansiering från Energimyndigheten har drivit projektet för att få fler barn och unga att ta sig till och från skolan på egna ben. Allt fler barn blir skjutsade och trafiksituationen vid många skolor är idag mycket besvärlig. Målet är att genom en bestående förändring av barn och ungas resvanor uppnå förbättrad trafiksäkerhet, hälsa samt en minskad klimatpåverkan.

 

Vinnare i Kalmar län 2020 är:

1:a pris: Femkamp för klassen arrangerad av Didgeridoo event -  Smaragdskolan 5B, Mörbylånga Kommun

2:a pris: Trekamp för klassen arrangerad av Didgeridoo event - Vasaskolan 6A, Kalmar kommun

3:e pris: Bowling för klassen - Marieborgsskolan 5A, Västerviks kommun

 

Klass 4C, 5A och 5B vid Lindsdalsskolorna placerade sig också i topp 10 och har vunnit en överraskningslåda för klassen.

 

För mer information om projektet kontakta:
Lisa Dahlström, projektledare telefon: 0480-45 40 36, e-post: lisa.dahlstrom@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Ämnen

Barn, ungdom

Platser

Kalmar

Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41