Kalmars nya återvinningscentral öppnar lördag 30 juni 2018. Fotograf/Källa: KSRR

Lördagen den 30 juni 2018 klockan 09.00 är det äntligen dags för oss att hälsa alla invånare välkommen till den nya återvinningscentralen!

Vår nya återvinningscentral är belägen på Logistikvägen i Flygstaden (i närheten av travet).

Anläggningen är helt nybyggd och utformad för att underlätta och effektivisera hanteringen av allt återvinningsmaterial som kommer in.

Även för dig som besökare och kund blir det lättare då rampen är utformad som en avlång hästsko, vilket gör att man stannar med sitt släp längs med conatinern, istället för att backa.

Självklart är det fortfarande gratis för dig som invånare i någon av våra fem medlemskommuner att lämna avfall på våra återvinningscentraler.

Panta säckvis åt gången

En annan nyhet som vi är väldigt stolta över att presentera är pantmaskinen Pantamera Express.

Den fungerar som en vanlig pantmaskin i butik, men här kan man tömma hela säckar med pantflaskor på en och samma gång. 

Pengarna kan utbetalas på tre olika sätt; en betalcheck som du kan handla för i din mataffär, skänka panten till välgörenhet eller insättning på ett bankkonto via PayPal. 

På plats finns också representanter från vår samarbetspartner Human Bridge som tar hand om inlämnade textilier.

Öppet hus med fika

Vi har öppet hus och bjuder på fika hela dagen fram till klockan 16.00.

Hjärtligt välkomna till ÅVC Kalmar på lördag!

 

OBS! Tegelvikens återvinningscentral är stängd från och med 30 juni.Kretslopp Sydost är ett kommunalförbund som ansvarar för att omhänderta hushållens avfall, informera om källsortering och verka för minskat avfall inom våra medlemskommuner Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Torsås, Sävsjö, Vetlanda och Uppvidinge. Inom förbundet bor det ca 185 000 invånare. Vid vår avfallsanläggning på Moskogen hanterar och behandlar vi alla typer av avfall. Hos Kretslopp Sydost arbetar ca 90 medarbetare och vårt uppdrag utförs i såväl egen regi som av upphandlade entreprenörer. Verksamheten är helt taxefinansierad och Kretslopp Sydost omsätter ca 205 Mkr årligen.


Kontakt


Madeleine Åkesson

Kommunikationsansvarig

madeleine.akesson@kretsloppsydost.se

072-466 57 31

Maria Schade

Förbundsdirektör

maria.schade@kretsloppsydost.se

076-787 28 77