I år deltar Kalmar kommun för tolfte gången i det världsomfattande arrangemanget Earth Hour som infaller på lördag 28 mars. Syftet är att manifestera mot klimatförändringarna genom att släcka belysningen under en timme.

Belysningen kommer att vara släckt mellan kl. 20:30 och 21:30. Detta berör Kalmar tätort, Lindsdal, Smedby, Rinkabyholm, Ljungbyholm, Påryd, Vassmolösa och delar av Kolboda.

Enligt Världsnaturfonden handlar Earth hour om två saker: Det är dels en viktig signal till världens beslutsfattare om att ta miljöfrågorna på större allvar. Dels handlar det om att vi ska försöka leva lite grönare i vardagen.

Läs mer på Världsnaturfondens webbplats


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41