Imorgon, 28/11, samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter i Södertälje för en heldag av inspiration, kunskap och tävling på temat ”Nya vägar till lönsamhet”. Under dagen koras även vinnaren av matinnovationstävlingen Matverk Stockholm. Havtornsmarmelad, surdegspitabröd, vegansk pannacotta är några av de tävlande produkterna – alla med smak av Stockholm.

Bakom dagen står näringslivsprojektet MatLust vars syfte är att bidra till en lönsam och hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen samt Länsstyrelsen i Stockholms län.

Final Matverk Stockholm
Presentation av matinnovationer där den bärande råvaran är producerad i Stockholms län. Produkterna bedöms av en smakjury som leds av Malin Söderström och en marknadsjury som leds av Johannes Cullberg. Vinnaren representerar Stockholm i den nationella Matverk-finalen. Priset delas ut av Åsa Ryding, t.f. landshövding i Stockholms län samt Boel Godner, kommunstyrelens ordförande i Södertälje.

Workshops och seminarier som inspirerar livsmedelsföretag

  • Om hur bemanningen i livsmedelsbranschen kan underlättas.
  • Crash course i effektiva processer – vad lean kan göra för mindre livsmedelsföretag?
  • Måltidsturism som möjlighet för affärs- och landsbygdsutveckling.
  • Matrapporten 2017. Insikter & inspiration kring svenskarnas matvanor.

Lönsamheten i livsmedelskedjan – MatLust bjuder på överblickar och inblickar

  • Lönsamhet i en (o)hållbar livsmedelskedja – idag och imorgon. Med Jakob Söderberg, LRF Konsult.
  • Strategier för ökad lönsamhet. Med Paradiset, Printz Bageri och Konstantine’s.
  • Digitalisering av livsmedelskedjan – en rakare väg från jord till bord. Med Per Möller, Macklean.
  • MatLust erbjuder kostnadsfria utvecklingsmöjligheter till små och medelstora livsmedelsföretag.

När: Tisdag den 28 november, kl 09.00-16.00.
Var:
Tom Tits Experiment, Storgatan 33, Södertälje.
Prisutdelning kl. 13.15 med möjlighet att träffa vinnarna av Matverk, jurygruppernas ordförande samt t.f. landshövding Åsa Ryding och kommunstyrelsens ordförande i Södertälje Boel Godner (S).

Läs mer (inbjudan + program) om 28 november här.

Läs om de tävlande lagen och jurygrupperna i Matverk Stockholm här. Kontaktuppgifter vid förfrågan.

Mer information:
Daniel Dworetsky
, press och kommunikation, MatLust. Tel: 08-523 048 05.
E-post: daniel.dworetsky@sodertalje.se.
PetraMy Börjesson, kommunikatör, Länsstyrelsen.
Tel: 010-223 12 66. E-post: petramy.borjesson@lansstyrelsen.se




MatLust är ett EU-projekt som pågår 2015-2021. Målen är att utveckla en hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen, med fokus på miljö och hälsa samt att etablera Södertälje som regional livsmedelsnod. MatLust erbjuder utvecklingsprogram, nätverk och andra former av kostnadsfritt stöd till små och medelstora livsmedelsföretag. MatLust drivs av Södertälje kommun genom Destination Södertälje, med KTH och Södertälje Science Park som partners.


Kontakt


Ida de Oquiñena

Kommunikation

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

0720831161

Daniel Dworetsky

Kommunikation

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

076-648 22 36