Pär Holmgren, klimatkämpe och meteorolog har valt att bli ambassadör för lagtävlingen Energismarta Grannar. Med många fina priser och en resa till Bryssel i potten startar nu den andra upplagan av den framgångsrika energispartävling Energismarta Grannar.

”Jag vet att Energikontoret alltid gör bra projekt med hög kvalitet”, säger Pär Holmgren. ”Energismarta grannar jobbar direkt mot hushållen och det tycker jag är bra.”

Energismarta Grannar går ut på att bilda ett team med grannar, vänner, släkt, kollegor, träningskompisarna eller med familjer i barnens klass. Man kan vara 5-12 hushåll i ett lag. Under ledning av en lagledare ska man sedan stötta och hjälpa varandra för att under fyra månader få ett nytt beteende. Det handlar helt enkelt om att bli medveten om sin energiförbrukning och vad man kan göra för att spara både pengar och energi. Det handlar om hundralappar eller tusenlappar varje år som man kan lägga på annat. Börja stoppa onödan idag….

• Visste du att din Tv drar ström efter du stängt av den med fjärrkontrollen? En avstängd Tv i kan kosta dig upp 50 kr per år, helt i onödan, tillsammans med dvd, digitalbox, spelkonsoll tickar det iväg till flera hundra per år.

• Har du tv:n på som sällskap? Kanske ska du byta till radion istället, två timmar tv om dagen när ingen tittar kan kosta dig 180 kr per år.

• Vet du skillnaden på en lampa och en lampa? Byt en 60W glödlampa mot en 7W LED lampa, som lyser lika starkt, och du kan spara upp till 100 kr per lampa och år.

Som du ser varje watt räknas - varje liten förändring hemma hos dig är Watt Värd och ny energikunskap är guld värd i ditt nya rika liv!

Anmäl dig på www.energismartagrannar.se, skynda dig sista anmälningsdag 1 november.

För mer information, kontakta Christel Liljegren tel. 0706-20 83 08 eller christel.liljegren@energikontorsydost.se

Läs mer om projektet på Energikontor Sydosts hemsida.
Energikontor Sydost arbetar med förnybar energi och energieffektivisering för en minskad klimatpåverkan och hållbar regional utveckling. Arbetet utförs i nära samverkan med privata och offentliga aktörer i sydöstra Sverige, samt myndigheter och europeiska partners.


Kontakt


Johanna Wallin

Kommunikatör

johanna.wallin@energikontorsydost.se

0709-21 60 56

Lena Eckerberg

Utvecklingschef

lena.eckerberg@energikontorsydost.se

0734-40 82 75